Slučaj Ergenekon

Bivši vođa turske vojske priveden zbog protuvladine urote

Obračun u Ringu 9
Foto: Pixsell
1/2
06.01.2012.
u 10:00

Ilker Basbug najviši je do sad rangirani dužnosnik koji je završio iza rešetaka zbog slučaja Ergenekon.

Bivši turski načelnik Glavnog stožera general Ilker Basbug uhićen je u četvrtak pod optužbom da je sudjelovao u pokušaju svrgavanja vlade, prenosi BBC.

Optužbe se odnose na tzv.slučaj Ergenekon iz 2003. godine, odnosno pokušaj ultranacionalističkih grupa da pomoću vojske svrgnu tadašnju vladu koji je predvodio premijer Recep Tayyip Erdogan.

Na turskim sudovima u tijeku su procesi protiv 400 oodgovornih za kovanje protuvladine urote a Basburg, koji je već dvije godine u mirovini, najviši je do sad rangirani dužnosnik koji je završio iza rešetaka zbog Ergenekona.

U slučaju koji se promatra kao borba za moć između vladajuće stranke AK koju je predvodio Erdogan i starog sekularističkog režima koji je uključivao vojne dužnosnike, odvjetnike, političare i novinare, tursko tužiteljstvo teretit će Basbuga za '' organiziranje bande'' te pokušaj nasilnog svrgavanja vlade.

Basbug je zanijekao sve optužbe i nazvao slučaj tragikomičnim.

 

 

Komentara 2

OR
orisis
20:59 06.01.2012.

Erdogan se rijeshava opozicije...

RI
Riznica
12:01 06.01.2012.

Bice tebi tragokomicno u zatvoru!\" .. Pobikli ste na stotine i mucili po zatvorima desetine hiljada civila sekularisto bjedna !\" ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije