Pila se okrenula

Bivši zaštićeni svjedok na sudu zbog laganja

siskic
Arhiva VL
15.05.2011.
u 23:25

Tužiteljstvo tvrdi da je Šiškić lažno svjedočio u postupku za ubojstvo Omera Zahirovića, odnosno da je dao lažan iskaz.

Zdravko Šiškić, svojedobno zaštićeni svjedok broj dva na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, ponovno će na sud. Ovaj put zbog lažnog svjedočenja jer ga Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti da je tijekom svjedočenja u postupku za ubojstvo Omera Zahirovića dao lažni iskaz.

Kolarića oslobodili

Odvjetništvo za Šiškića zbog lažnog iskaza traži osam mjeseci zatvora. Zahirović je ubijen u studenom 1997., a njegovo ubojstvo bilo je obuhvaćeno prvobitnom optužnicom tzv. zločinačkoj organizaciji. Za Zahirovićevu smrt teretio se Gordan Kolarić, protiv kojeg je postupak na početku suđenja razdvojen. Kolarić se teretio da je Zahirovića ubio po nalogu Zorana Petrovića Ivice. Postupak protiv Petrovića obustavljen je jer je prije nekoliko godina preminuo, a kao motiv ubojstva navodila se osveta – jer je Omerović bacio bombu na kafić Tifani. U toj je eksploziji Petrović ozlijeđen. Omerović je ubijen hicima iz strojnice dok je sa suprugom drijemao u dnevnom boravku. U njega je ispaljeno 17 metaka, a supruga mu je bila teško ranjena. Kolarić, kojega je zagrebački Županijski sud u dva navrata oslobodio optužbi, od početka je poricao to za što ga se teretilo.

Šiškić je kao svjedok u postupku saslušan 18. ožujka prošle godine, a tužiteljstvo smatra da je lažno svjedočio tvrdeći da o Zahirovićevu ubojstvu ne zna ništa te da o tome nije ni s kim razgovarao.

Došao do informacija


Odvjetništvo tvrdi da je Šiškić za izdržavanja zatvorske kazne došao do informacija o Zahirovićevu ubojstvu. O njima je razgovarao s drugim zatvorenicima, ali i sa Zahirovićem prije njegova ubojstva, tvrde tužitelji.

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
00:02 16.05.2011.

Bivši zaštićeni svjedok na sudu zbog laganja, gle ovo a ja sam mislio da je to normalno da ti svjedoci lažu zato ih sud plača da može da funkcionira po svojoj liniji i da sude onoga koga zažele... Izgleda da je sve dobro dok laže ono što mu se kaže ali kada kaže istinu to onda ne paše nekome Ili ?

MO
mozel
08:59 16.05.2011.

Mislio je kao zasticeni svjedok da moze lagati,pa bi mu trebalo dati ptomjernu kaznu da se malo zacudi za nju.

OB
-obrisani-
09:22 16.05.2011.

Ima takvih zaštićenih međeda još i za teža djela - a neki su zaštićeni i od istine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije