PRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivšim specijalcima Republike Srpske potvrđeno 40 godina zatvora zbog pljačke

Ilustracija
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
15.04.2020.
u 14:24

Istragom je utvrđeno kako su tada ukrali novac u protuvrijednosti od 315 tisuća eura

Četvorica bivših pripadnika posebnih postrojbi policije Republike Srpske pravomoćno su osuđena na ukupno 40 godina zatvora zbog pljačke više od 300 tisuća eura, transportiranih 2015. iz Banje Luke u Zagreb, potvrdio je u srijedu Vrhovni sud RS.

Bivši specijalci Vladan Malić (37), Goran Paraš (32) i Aleksandar Popović (34) pravomoćno su osuđeni na po 10,5 godina zatvora, a njihov suučesnik Oleg Banda (35) na 8,5 godina zatvora.

Njima je takvu presudu u prvostupanjskom postupku izrekao i banjolučki Okružni sud, a entitetski Vrhovni sud ju je potvrdio odbacivši sve žalbe obrane. Četvorica nekadašnjih policajaca su 22. rujna 2015. presreli pošiljku novca u vlasništvu UniCredit banke, koja je transportirana u središnjicu u Zagreb. Presreli su zaštitarsko oklopno vozilo na autocesti Banja Luka-Bosanska Gradiška a potom su, pucajući iz strojnica i uz prijetnju raketnim bacačem, zaštitare natjerali da otvore vrata kako bi odnijeli novac.

Istragom je utvrđeno kako su tada ukrali novac u protuvrijednosti od 315 tisuća eura. Uhićeni su u siječnju 2016. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije