Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Bizaran slučaj prevare u Šibeniku: Koristio tuđu zdravstvenu za preglede

Prema najavi Vlade dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a poskupljuje sa 70 na 89 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
25.04.2024.
u 17:32

Oštetio je zdravstvenu ustanovu za iznos od 10.257 eura", navode iz PU šibensko-kninske.

Nesvakidašnji slučaj prijevare zbio se u Šibeniku. Muškarac (55) je čak 14 puta koristio tuđu zdravstvenu iskaznicu tijekom korištenja zdravstvenih usluga. Nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje  za kaznena djela prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenskom periodu od 17.studenog 2023. godine do 03. siječnja 2024. godine u Šibeniku, počinio 14 kaznenih djela prijevare i 14 kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, na način da je prilikom korištenja zdravstvenih usluga koristio tuđu zdravstvenu iskaznicu, čime je oštetio zdravstvenu ustanovu za iznos od 10.257 eura", navode iz PU šibensko-kninske.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Prema najavi Vlade dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a poskupljuje sa 70 na 89 kuna
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije