što veća bol, veći božji blagoslov

Bizarni hinduistički festival: U znak štovanja buše tijela

festival
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
07.02.2012.
u 15:01

Tisuće hinduista okupile su se u ponedjeljak u Singapuru na festivalu Thaipusam slaveći rođenje Murugana. Sudionici u znak štovanja oštrim iglama buše jezike, obraze, leđa i ostale dijelove tijela.

Ključne riječi

Komentara 8

HE
heraklit88
15:48 08.02.2012.

U znak štovanja, ČEGA??? Što je bizarno u svetom, a što kretensko mišljenje u profanom? Thaipusam je hinduistički festival Tamilske manjinske zajednice južnoj Indiji, Maleziji i Sigapuru. Događa se za vrijeme punog mjeseca u siječnju i večaljači koju hindusi zovuu Thai i slavi se rođendan tje rođenje boga rata Murugana i najmlađeg sina Boga Šive i njegove supruge Parvati koja je dala Muruganu koplje da pobijedi demona Surpadama ili Asuru koji je pobjeđivao nebeskog Boga svjetla Devu sve dok Šiva nije poslao Muruganu da pobijedi sile zla tj. Asuru. Inače, Deva je indoeuropskog podrijetla, u latinskom deus (Bog), starogrčkom . Zeus. Dakle, ova religija je nama bliža nego kršćanstvo jer su i Hrvati prije 1000 god. (što i nije tako daleko) bili politeisti kada imali Boga Peruna, Triglava, božicu plodnosti i proljeća Vesnu pa se i danas na ruskom proljeće kaže Vesna (Bесна) itd...i živjeli su u skladu s običajnim pravom gdje je bilo manje ubojstava nego danas.

HE
heraklit88
16:04 08.02.2012.

Osim toga, gotovo svi hindusi su Arijevci tj. Indoeuropski narodi, kao što su to i Iranci dok to nisu Židovi ni Arapi koji su Semiti. Iako Židovi aškenazi koji čine 90% današnjih Židova zapravo nisu ni Semiti nego Hazari kojii su prešli na judaizam (teorija s kojom se slažu vodeći povjesničari čak i u Izraelu, tako da je okupacija Palestine krajnje protuzakonita) i odbacili su zakon posuđivanja novca bez kamata (što je i jedan od uzroka današnje dominacije cionista svijetom) a to je pravilo i dan danas u Islamu da se novac ne posuđuje uz kamate preuzet iz starog zavjeta.

DU
Deleted user
14:24 08.02.2012.

\"overclokirani\" mazohizam... ali sta ces, kod nas je obicaj krast, pa vjerovatno oni sa jednakim cudjenjem gledaju nas :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije