bjelovar

Bjelovarčanin našao novčanik sa 900 kuna i vratio ga vlasniku

Novčanik
Damir Špehar/PIXSELL
11.02.2011.
u 11:30

Zahvaljujući sugrađaninu Milanu Kneževiću, Bjelovarčanin Dejan Horvatek nije ostao bez izgubljenoga novca

Premda se često čini da je poštenje izumiruća kategorija u Hrvatskoj, iskustvo Dejana Horvateka iz Prgomelja, naselja kraj Bjelovara, jasno govori da na ovom prostoru unatoč općem lopovluku još ima poštenih ljudi koji bez obzira na okolnosti nikada ne posežu za tuđom imovinom.

Dan ranije ostao bez posla

– Krenuo sam u banku platiti račune i u trenutku kad sam izlazio iz automobila uzeo sam čekove i novčanik te ih stavio u unutarnji džep jakne – priča Dejan s osmijehom. No umjesto u džep, gdje je mislio da ga je spremio, novčanik s 900 kuna završio je na nogostupu. Da je ostao bez novčanika shvatio je tek kad je u banci nakon gotovo polusatnog čekanja došao na red. U trenutku se, kaže, "smrznuo" od surovog saznanja, jer samo dan ranije ostao je bez posla. Kako mu ni supruga ne radi, a imaju troje malodobne djece, kroz glavu su mu prolazile samo crne misli. Netko od prisutnih u banci, shvativši o čemu se radi, rekao mu je da su na radiju objavili da je pronađen nečiji novčanik. Požurio je do prostorija obližnjeg BBR-a, gdje ga je doista čekao novčanik u kojem je osim dokumenata i sav novac ostao netaknut.

Nije mogao drukčije

Od voditeljice je doznao da je novčanik pronašao gospodin koji predavši ga nije rekao čak ni svoje ime. Spletom okolnosti doznao je da je riječ o Milanu Kneževiću, Bjelovarčaninu iz Cvjetne ulice. Pokušao mu se, kaže, odužiti, no skromni pronalazač to je odbio, što nam je u telefonskom razgovoru i potvrdio.

– To jednostavno nije moj novac i nisam ga mogao zadržati – rekao je, dodajući da je sretan što je novac završio upravo u rukama onoga koji ga je i zaradio. Nikada u životu, kaže, nije uzeo tuđu stvar, tako da ni sada nije mogao drukčije postupiti nego vratiti novčanik bez obzira na sadržaj u njemu.

Komentara 3

ZA
zarac
12:18 11.02.2011.

e svaka ti čast majstore

LO
Louie
23:23 11.02.2011.

Pravi HRVAT KATOLIK takvi Hrvatska treba.

CU
cutie
03:20 16.02.2011.

e moj louie kad vec vuces za jezik, od kad su knezevici katolici mozda u tvojim snovima, posten i vrijedan gospodin pravoslavac koji zna za postenje, da je bio neko drugi vjerujem da mu ne bi vratio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije