POTJERA PO NOVOM ZAGREBU

Bježali policiji, jedan se hrvao s policajkom, drugog njezin kolega svladao uz pomoć suzavca i građana

01.05.2023.
u 13:08

- Neke sumnjive osobe su  zgradi! - glasila je dojava koju je zaprimila policija. Nakon te dojave policajci su se uputili prema spomenutoj zgradi gdje su kod spremišta uočili dvojicu muškaraca, čije im je ponašanje bilo sumnjivo

Pune ruke posla imala je zagrebačka policija s dvojcem, od kojih je jedan uhićen nakon kraće potjere, a sada se sumnjiče za provalu i prisilu prema službenoj osobi. Sve je počelo 30. travnja oko 13 sati kada je spomenuti dvojac provalio u stan 46-godišnjaka u Ulici XIV. Podbrežje u Novom Zagrebu. 

Ukrali su novac, dok su neke druge predmete, kako kaže policija, pripremili za krađu, nakon čega su se udaljili iz stana. Valjda su htjeli ukradeno odnijeti do nekog vozila, no dok su oni "operirali" po stanu netko ih je očito čuo ili vidio pa je pozvao policiju. - Neke sumnjive osobe su zgradi! - glasila je dojava koju je zaprimila policija.

Nakon te dojave policajci su se uputili prema spomenutoj zgradi gdje su kod spremišta uočili  dvojicu muškaraca, čije im je ponašanje bilo sumnjivo. Ugledavši policajce, sumnjivci su počeli bježati. Policajci su potrčali za njima, a policajka je pred jednom od zgrada sustigla jednog od sumnjivaca  te je uporabila tjelesnu snagu kako bi ga svladala.

No on  je, kaže policija, pružao aktivan otpor, više ju je puta šakom udario u lice, tijelo i ruke. U nekom trenutku joj se uspio istrgnuti iz zahvata koji je primijenila kako bi ga svladala te pobjeći. Za to vrijeme, pune ruke posla imao je i njezin kolega s drugim sumnjivcem, koji je također pokušao pobjeći. I u ovom slučaju, policajac je morao uporabiti silu kako bi svladao bjegunca. No kako se sumnjivac i dalje opirao,  policajac je uporabio suzavac kako bi ga svladao.

Usprkos tome, sumnjivac uspijeva pobjeći, no policajac trči za njim, te ga sustiže  u Zimmermanovoj ulici,  gdje ga je oborio na tlo  te mu je uz pomoć dvojice građana, koji su policajcu priskočili u pomoć, uspio staviti lisice na ruke.  Naknadno je utvrđeno da je riječ o 22- godišnjim talijanskom državljaninu koji je priveden na ispitivanje.  Za njegovim "kolegom" se traga, a utvrđeno je i da je policajka koja ga je pokušala uhititi lakše ozlijeđena te joj je pomoć ukazana u KBC Zagreb. 

Ključne riječi

Komentara 2

DE
Delboysiget
16:23 01.05.2023.

Ni prvi ni zadnji puta da policajke izvuku deblji kraj. S druge strane ne pišu da je koristila suzavac ili sl. nego se upušta u hrvanje sa lopinom, neinteligentno. Čim je iz Italije vjerojatno ne banci...

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
16:12 01.05.2023.

Ova se izgleda nagledala supermocnih femishita po filmovima demonkracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije