USPJEH

Bono Vox i U2 mogu u mirovinu jer stiže bjelovarski 'CO2'

bend CO2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
11.11.2014.
u 15:25

Školski band Glazbene škole "Vatroslav Lisinski" žiri oduševio obradom pjesme mega popularnog irskog sastava "Ordinary Love"

Bono Vox i članovi U2 sada mogu u mirovinu, jedan je od šaljivih komentara koje nakon sjajnog uspjeha sada slušaju članovi školskog banda bjelovarske Glazbene škole “Vatroslav Lisinski”. Ovaj četveročlani glazbeni sastav prošli tjedan oduševio je stručni žiri svojom obradom i izvedbom poznate pjesme mega popularnog irskog satava “Ordinary Love” i postao pobjednik velike akcije “Glazbom reci STOP nasilju” koju već petu godinu provodi radijska postaja Antena Zagreb.

Motivirala ih poruka

Bjelovarski sastav pobjedu je izborio u konkurenciji 19 školskih bandova, a uspjeh je tim veći što su se okupili prije samo koji tjedan što najbolje govori o njihovu talentu i već stečenom glazbenom umijeću.

-Ovo je doista bio naš prvi nastup jer smo se okupili prije tri tjedna - svjedoči najstariji u sastavu 14-godišnji Sven Pocrnić otkrivajući da ih je na prijavu na Antenin natječaj najviše motivirala poruka akcije.

-Glazba je nešto s čim se nas sve četvero u životu planiramo baviti, volimo to i u tome uživamo, a kako smo i u našoj školi podložni svakojakom maltretiranju odlučili smo se prijaviti i na taj način glasno izreći svoje “STOP nasilju” - ističe Sven koji u sastavu zadužen za vokal i violinu.

Osim njega tu su još i njegov 12-godišnji brat Tin koji svira gitaru te 13-godišnji prijatelji Hana Novoselec na klavijaturama i Borna Brekalo za bubnjevima. Band još nema imena, no “četverac” je zasad najbliži onom “CO2”

Snimit će i spot s Gopcem

Svirka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, slažu se sve četvero, bila je sjajno iskustvo u kojem su istinski uživali, a reakcije publike i stručnog žirija bile su sjajne. Pobjeda im je donijela i vrijednu nagradu, komplet instrumenata i opreme za cijeli band vrijednu čak 50.000 kuna, a dobit će priliku i sudjelovati u radionici poznate glazbene škole Husar&Tomčić.

Nakon sjajnog uspjeha već su dobili i niz ponuda za nastupe.

-Ponude za “gaže” pljušte sa svih strana i tome se jako veselimo baš kao i snimanju spota sa Psihomodo Pop, što je također dio osvojene nagrade -ističu zadovoljno i ponosno mladi glazbenici. Zbog poznatog problema nedostatka prostora u Glazbenoj školi prisiljeni su pripremati se u garaži, no to ih ni najmanje ne smeta. U njoj su se pripremali i za nastup u Zagrebu i ispalo je odlično pa nema razloga da tako ne bude i na nastupima koji im predstoje.

>> Sa Žujom zasvirala četiri benda, a na INmusic dolazi Them Moose Rush

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije