Srbija

Boris Tadić i Toma Nikolić mogli bi ući u koaliciju

tadić
AFP
Autor
Zorana Bajt
22.09.2010.
u 19:52

Demokratska stranka Borisa Tadića nema ništa protiv da poslije idućih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom Tomislava Nikolića jer bi time iz igre izbacila manje stranke.

Demokratska stranka Borisa Tadića nema ništa protiv da poslije idućih izbora uđe u savez sa Srpskom naprednom strankom Tomislava Nikolića jer bi time iz igre izbacila manje stranke, piše beogradski Blic pozivajući se na vrh DS-a.

Demokrati računaju da bi u tu koaliciju poslije izbora mogli ući i socijalisti Ivice Dačića.

– SNS želi Nikolića za premijera, ali da bi mogao tražiti to mjesto, mora biti najjača stranka. I DS želi prvo mjesto na izborima i svog premijera, osim toga nema većih prepreka za suradnju između DS-a i SNS-a – izjavio je izvor iz vrha Demokratske stranke. Blic navodi da demokrati ne isključuju mogućnost da naprednjak bude premijer, pogotovo što se računa da bi Boris Tadić pobijedio i na idućim predsjedničkim izborima 2013.

Predsjednik Političkog savjeta DS-a Dragoljub Mićunović izjavio je za B92 da bi ta stranka mogla surađivati sa SNS-om, prihvati li on bez uvjeta program DS-a.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
downunder
09:44 23.09.2010.

Eto napokon su se karte otvorile. Nadam se da će nakon ovog i lignjun Josipović shvatiti ono što i vrapci na granama znaju.

Avatar zanusi13
zanusi13
12:43 24.09.2010.

Sad mogu krenuti u koitus...

MA
MagicSerb
00:46 23.09.2010.

To bilo super jer bi imali dvotrećinsku većinu, dovoljnu za promenu Ustava u kome mi izričito smetaju dva člana: član gde se Kosovo i Metohija definiše kao južna srpska pokrajina (gde Šiposi gmile jedni preko drugih) i drugi član kojii mi smeta je koji kaže da Srbija vojno neutralna, odnosno ukidanjem tog člana Srbija bi mogla konačno krenuti put NATO gde Ameri već godinama pokušavaju da je uvedu. Kako god, ovih stranaka prirepaka ćemo se rešiti jednom za uvek i ovo bi svakako bilo dobro rešenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije