Ministar o bombašima

Božinović otkrio nove detalje o riječkim bombašima: 'Pronađene još tri eksplozivne naprave'

Privođenje osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
30.05.2023.
u 17:43

Istraživanje se nastavlja, a Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pohvalio je rad policije

https://youtu.be/ppcL3kfSWcETijekom kriminalističkog istraživanja, na šrirem riječkom području pronađene su tri eksplozivne naprave, nakon što je dvojici muškaraca je jučer određen istražni zatvor da su naprave podmetnuli zbog iznude.

Istraživanje se nastavlja, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pohvalio je rad policije.

>>VIDEO Pogledajte privođenje u Rijeci: Otkriveno što su bombaši tražili od trgovačkog centra

- Vrlo učinkovita, profesionalna i stručna akcija policije. U ovom trenutku nemam nekih novih detalja, osim možda činjenice da su pronađene još tri eksplozivne naprave. Pretpostavljam da je bilo sve, barem iz ovog što je dosad poznato, fokusirano na one mete koje jesu odredili, rekao je Davor Božinović prenosi HRT.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, dvojica muškaraca osumnjičeni su da su zbog iznuda podmetali eksplozivne naprave u Rijeci, Kostreni i Opatiji. Sudac istrage riječkog Županijskog suda u ponedjeljak je odredio istražni zatvor. Županijski sud u Rijeci izvijestio je da je istražni zatvor dvojici osumnjičenika određen zbog opasnosti od bijega i ponavljanja nedjela, a tereti ih se za iznude, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanja i izradu eksploziva te krivotvorenje isprava. 52-godišnji njemački državljanin i 33-godišnji dvojni, hrvatski i njemački državljanin, sumnjiče se da su iznuđivali tvrtke Liburnia Riviera hoteli i Plodine, tražeći da im isplate od tri do 4,6 milijune eura u kriptovalutama, izvijestila je policija.

Komentara 1

EJ
ejStef
19:16 30.05.2023.

Gdje je Milanović da to komentira? Da su to gluposti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije