Božo Petrov:

Nisam znao za razgovore u četiri oka Milanovića i članova Mosta

Božo Petrov
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
28.12.2015.
u 15:33

– Mislim da će, u konačnici, kada Orešković donese odluku, to biti smjer u kojem će Hrvatska ići – rekao je Petrov

Vođa Mosta nezavisnih lista Božo Petrov kazao je nakon konstituirajuće sjednice Sabora da mu se čini kako će s mandatarom Tihomirom Oreškovićem imati odličnu suradnju.

– Po onome što sam vidio i što sam mogao popričati s Oreškovićem, mislim da ćemo imati odličnu suradnju. On je kalibar osobe koja je spremna donijeti kvalitetne odluke i osobe koja će gurati promjene – rekao je Petrov i dodao da je to ono za što se zalaže i Most. Kazao je da će se prije formiranja Vlade napraviti "sporazum o reformskoj Vladi" u kojem će biti prioriteti i jasni ciljevi za iduće četiri godine.  Kazao je da će se oko ministara u Vladi usuglašavati s Domoljubnom koalicijom.  – U konačnici i Orešković je taj koji treba birati svoj tim. Jer kako možemo očekivati od osobe da bude glavna i odgovorna za odluke, a ne dati joj mogućnost u kreiranju tima – rekao je Petrov. 

– Očekujem da će se u iduća tri tjedna postići konačan dogovor i u vezi glavnih prioriteta koji se trebaju napraviti vezano za određene sektore i vezano za ljude koji će voditi te resore. Mislim da će, u konačnici, kada Orešković donese odluku, to biti smjer u kojem će Hrvatska ići. Sve iza toga će biti koordinacija tima koji će biti izabran. Naravno da će Orešković u tome imati poprilično slobodne ruke jer smatramo da se samo na takav način može voditi i tim i država – zaključio je Petrov. 

Za razgovore u četiri oka nije znao

Komentirao je i navod Zorana Milanovića da je u svom uredu u središnjici SDP-a razgovarao s nekim ljudima iz Mosta. – Za razgovore u četiri oka nisam znao. Jasno sam rekao da sam znao da su kontaktirani. Razlozi zbog kojih neću govoriti o imenima je jer je to zajednička odluka na zajedničkom tijelu Mosta – ponovio je ono što je govorio i prije uz obrazloženje da mora zaštititi dignitet tih ljudi.  – To se zadnjih tjedan dana najviše prelomilo preko mojih leđa, ali poštivat ću odluku Mosta. Javnost će o tome apsolutno sve znati. Drago mi je da je Milanović sada i priznao sve ono što smo mi govorili – rekao je Petrov. Na konstataciju novinara da su razgovori održani prije zadnjeg obrata, Petrov je kazao da nema takvu informaciju. 

Objasnio je da, kada su odlučili prekinuti razgovore s koalicijom Hrvatska raste, dogovor još nije bio postignut te je još jedanput odbio reći tko je pritiskao zastupnike Mosta i koji su to bili zastupnici.  – Nije točno da je dogovor u potpunosti napravljen, ali točno je da je sve išlo u odličnom smjeru. I mene su iznenadile stvari koje su se događale i informacije koje sam dobio u tih zadnjih 48 sati – kazao je Petrov.

Kazao je da je stav novog predsjednika Sabora Željka Reinera promjena imena u Hrvatski državni sabor. – Taj dio nije usuglašen s nama. Takve promjene su mi manje bitne od onih promjena koje smo mi naglasili da ćemo ih provoditi. Nadam se da će i Domoljubna koalicija imati snage gurati te promjene – kazao je Petrov te ocijenio da je Reinerov prvi govor kao predsjednika Sabora bio pozitivan i konstruktivan.

>>Božo Petrov: Orešković se zalaže za promjene. Lako ćemo naći zajednički jezik

>>Leko novom predsjedniku Sabora Reineru predao ključeve sefa sa povjerljivim dokumentima

Komentara 189

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:43 28.12.2015.

A cuj, sada je bilo razgovora u 4 oka, a do sada je "ludi voda" govorio kako nitko nije kontaktiran? Hahahha, popustili apaurini.

TP
trias politica
15:47 28.12.2015.

Sauron je sve podanike zadužio da plasiraju negativne komentare gdje god je to moguće. Kukuriku je prošlost, pomirite se s tim i prestanite plakati kao mala djeca.

UM
umnjak
15:55 28.12.2015.

Ovaj Milanovic je dno dna! Kao nije bilo koketiranja i vrbovanja sa članovima mosta?! Gdje ste sad "denokratski" mediji da razapnete ovog lažova i nitkova koji srecom vise nije premijer?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije