Branimir Glavaš:

'SDP je tražio potporu za većinu u Saboru, a HDZ potpise za formiranje Vlade'

Branimir Glavaš
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.12.2015.
u 08:50

– Podržat ćemo i jednu i drugu stanu samo ako naši zastupnici budu presudni, to vrijedi i za Vladu i za Sabor – kazao je Glavaš

Branimir Glavaš je, gostujući u emisiji Novi dan N1 televizije, kazao da su potporu zastupnika HDSSB-a nakon izbora tražile i koalicija Hrvatska raste, na čijem čelu je Zoran Milanović, kao i Domoljubna koalicija koju predvodi Tomislav Karamarko

– SDP je tražio potporu za slaganje parlamentarne većine za konstituiranje Sabora, a HDZ je išao i korak dalje, tražili su potpise za formiranje Vlade – kazao je Glavaš i dodao da se nisu "čvrsto obećali ni jednima ni drugima". 

– Podržat ćemo i jednu i drugu stanu samo ako naši zastupnici budu presudni, to vrijedi i za Vladu i za Sabor – kazao je Glavaš. 

Napomenuo je da je jedini razlog zbog kojeg bi se priklonili jednoj od strana nisu Milanović i Karamarko, već da se izbjegne ustavna kriza u Hrvatskoj. 

>>Odgovor Domoljubne koalicije Mostu: HDZ za nestranačkog premijera

>>Izbor za Petrova jednostavniji – SDP je ispao, HDZ je ostao

Komentara 37

DU
Deleted user
09:18 14.12.2015.

"Ne dolazi u obzir suradnja s crnokošuljašima" - kako je to lijepo zvučalo u kampanji prije izbora. Čini se kako je nakon izbora prevagnuo opći politički ekumenizam pa boja košulja više nije toliko važna, ako otvara put do vlasti.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:05 14.12.2015.

Samo Vi bivši državotvorni Hrvatu podržite sdp jer ono što ste zadnijih mjeseci i godina istresli po hdz-u i Karamarku "ne bi ni pas sa masću pojeo".A rezultat Vaše politike mržnje i vrijedjanja ste dobili potpunim fijaskom i debaklom na izborima.

DU
Deleted user
09:14 14.12.2015.

Čudno da niti jedan mediji nije napao SDPe kada je u medijima prezentirano da imaju podršku crnokošuljaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije