Prosvjed branitelja

Branitelji kreću s "kampiranjem" ispred Sabora i ministarstva

Petar Janjić Tromblon
Ivo Cagalj/PIXSELL
29.03.2011.
u 12:05

Petar Janjić Tromblon kazao je da Udruga ratnika ne podržava prosvjede za Gotovinu

U organizaciji Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata (URHOR) od ponedjeljka ispred zgrade Ministarstva hrvatskih branitelja i Sabora započinje prosvjed obespravljenih branitelja.

– Ovim putem pozivamo sve obespravljene hrvatske branitelje koji nisu riješili svoj status po osnovi mirovine, invalidnine, stambenih problema, bolesne djece kao i razvojačene branitelje koji nemaju posla da nam se pridruže u relaksaciji i besplatnom parkiranju na Trgu burze. Šatore ćemo početi podizati u ponedjeljak, 4. travnja, najavio je predsjednik udruge Petar Janjić Tromblon na današnjoj konferenciji za novinare.

Kaže da ovim specifičnim načinom prosvjedovanja žele ukazati na to koliko im je život, „zbog ove i ovakve vlasti sretan i bezbrižan te da se radi toga isto tako mogu lagodno i opustiti". Prema Janjićevim riječima, već sad imaju potvrdu za najmanje 1100 šatora koji će biti podignuti ispred ministarstva i Sabora.

– Ispred šatora stajat će i stjegovi udruga kao i naših borbenih postrojba, ali i gradova, županija i Republike Hrvatske. Svi kamperi koji se uključe u akciju kampiranja i relaksacije imat će osiguranu prehranu u elitnom restoranu koji se zove "Hrvatski Sabor" i to po cijeni od 15 kuna po obroku. Isto tako osigurali smo i mogućnost besplatnog kupanja u fontani ispred Hrvatske narodne banke, rekao je Janjić najavljujući da će takvi prosvjedi biti organizirani i ispred Vlade, HDZ-a i drugih institucija koje branitelji smatraju najodgovornijima za teško stanje u državi.

Kaže da je osnovni razlog organiziranja prosvjeda nerad i namjerne diverzije u rješavanju braniteljskih problema te da će udruga pokazati odgovornima u državi kako se i na koji način rješavaju problemi. Janjić je najavio i da će se Udruga ratnika na sljedećim izborima pojaviti sa svojom izbornom listom kao i da kreću u projekt osnivanja braniteljske televizije. Također se uskoro kreće i u formiranje novoga braniteljskog fonda u koji bi, po riječima Janjića, svi branitelji trebali prebaciti svoje udjele.

– Novi fond će raditi transparentno i sve će biti javno. U njemu će se znati gdje završava sav taj silni novac, tko upravlja s njim, a ne kao do sada da nemamo pravo nikakvog uvida u svoje udjele, rekao je Janjić.

Komentirajući najave braniteljskih prosvjeda za generala Antu Gotovinu, Janjić je rekao da ih Udruga ratnika ne podržava te da na njima neće sudjelovati.

– Ti prosvjedi su iznimno opasan projekt. Da nećemo sudjelovati na prosvjedu potvrdio sam i bratu generala Gotovine jer bi to samo moglo štetiti optuženom generalu, zaključio je Janjić.

Komentara 471

FE
Felicijen
17:33 29.03.2011.

@arjavas Točno je da se najteže boriti protiv sebe, ali je pobjeda nad samim sobom najteža i najslađa. A to da li sam na pravoj strani, to je već filozofsko pitanje i teško je dati pravi odgovor.

DA
darko9
18:48 29.03.2011.

treba njih policija u marice i na jarun panek kampiraju do mile volje a ne da zagađuju zagreb i remete red i mir

OR
ortak
14:24 29.03.2011.

Ljudi ne pričaju o ratu jer su puno vidjeli ili nisu ništa vidjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije