tomislav zaninović

Brat Ane i Lucije Zaninović želi biti gradonačelnik Splita

'05.05.2011., Split,Anketa Vecernji- Tomislav Zaninovic Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
25.01.2013.
u 14:43

O Vjekoslavu Ivaniševiću (HDZ) rekao je da je sverežimski arhitekt, a o Ivi Baltasaru (SDP) da ni sam ne vjeruje da će biti gradonačelnik

Tomislav Zaninović, aktualni predsjednik splitskog Gradskog kotara Bačvice, brat poznatijih sestara olimpijki Ane i Lucije Zaninović, službeno je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita na nezavisnoj listi.

– Gradonačelnik treba biti politički neovisan jer će u protivnom biti marioneta središnjice. Na izbore izlazim da kažemo stop privatnom interesu nauštrb građana, političkoj trgovini, korupciji, što je obilježilo mandate svih splitskih gradonačelnika unazad 20 godina – rekao je Zaninović i oštro raspalio po svojim protivnicima.

– Sve je počelo u mandatu Nikole Grabića koji je 1993. iz HSLS-a prešao u HDZ. On je Vjekoslavu Ivaniševiću, sadašnjem HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika bez natječaja dodijelio posao uređenja Marmontove ulice. Riječ je o sverežimskom arhitektu koji je dobivao poslove po političkoj liniji. Izabralo ga je vodstvo splitskog HDZ-a gdje je još uvijek 80 posto ljudi kadar korumpiranog Ive Sanadera koji je Splitom upravljao preko Liste Velog mista, Ivana Kureta pa Željka Keruma – poručio je Zaninović.

O Ivi Baltasaru, kandidatu SDP-a, rekao je kako on ni sam ne vjeruje da će biti splitski gradonačelnik jer je pola godine prije izbora prihvatio mjesto ravnatelja Agencije za linijski promet. O Anđelki Visković kazao je da je bila marioneta Željka Keruma prije nego što mu je okrenula leđa. Svoju listu još nije predstavio, ali na njoj će biti, kaže, stručni i sposobni ljudi.

>>Anđelka Visković ide u utrku za gradonačelnicu Splita

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:10 25.01.2013.

Zašto ne ? Pa ako je jedan Kerum... Bandić... Habuš... gradonačelnik..... Jurčić trener Dinama, Štimac izbornik..... Brendon predsjednik nogometnog saveza... Zmajlović, Vrdoljak, Maras ministri..... Zbog čega onda taj lik nebi mogao biti gradonačelnik Splita ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije