OSUĐENA NA 4 GODINE

Brat tragično stradalih Kate i Stipe: 'Klevisa niti se ispričala, niti je izrazila žaljenje, a u sudnici je namigivala'

Foto: Pixsell/DuList
1/5
03.10.2024.
u 16:30

"Svjestan sam da ona toga dana nije imala namjeru nikoga ubiti, ali trebala je biti svjesna težine vozila i uvjeriti se da pretjecanje može izvesti sigurno, bez ugrožavanja sebe i drugih," dodao je.

Lažni profili na društvenim mrežama, koristeći ime Viktora Đereka, šire mržnju prema Albanki Klevisi Ymeri, koja je uzrokovala prometnu nesreću u kojoj su poginuli njegovi brat Stjepan i sestra Katarina Đerek. Ymeri je optužena za izazivanje nesreće iz nehaja u travnju i nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora. Na sudu se branila da se zbog šoka ne sjeća detalja nesreće.

Viktor Đerek se oglasio putem društvenih mreža i naglasio da nikada nije pozivao na mržnju prema Klevisi Ymeri. "Razumijem zašto su mediji spominjali njezino podrijetlo, budući da Albanija nema ugovor o izručenju svojih građana, ali ja osobno nikada nisam pozivao na mržnju", napisao je. "Od početka tragedije, pa sve do zadnjeg susreta s njom, nisam osjećao mržnju i ne želim joj uništavati život. Ovo je vrlo osjetljiva tema za mene, posebno sada kad su se pojavile imitacije mog profila na TikToku, gdje su viralna dva videa o jučerašnjoj presudi."

Đerek je također komentirao završni govor odvjetnika okrivljene, koji je rekao kako ne bi trebalo Klevisi Ymeri uništiti život dugom zatvorskom kaznom. "Svjestan sam da ona toga dana nije imala namjeru nikoga ubiti, ali trebala je biti svjesna težine vozila i uvjeriti se da pretjecanje može izvesti sigurno, bez ugrožavanja sebe i drugih," dodao je.

U svojoj objavi osvrnuo se i na nesreću, napominjući da je njegov brat Stjepan usporio zbog Mercedesa koji je započeo pretjecanje, nakon čega je Ymeri, vozeći BMW, nastavila pretjecati i udarila izravno u Stjepanov automobil. "Brzine su bile: Stjepan – 40 km/h, Klevisa – 90 km/h. Mogla je izraziti kajanje, ali nije. Umjesto toga, namigivala je svojoj ekipi u sudnici i pokušala prebaciti krivnju na moje preminule brata i sestru." stoji u objavi Viktora Đereka.

Foto: instagram

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije