Zanimljivost

Britanci u Nedelišće i Macinec žele uvesti igranje kriketa

'03.11.2009., Nedelisce, Hrvatska - Zelena agenda: delegacije iz Makedonije, Srbije i drugih zemalja povodom akcije Zelena agenda obisle vodocrpiliste u  Nedeliscu. Mladen Horvat, nacelnik opcine Nede
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
03.11.2010.
u 15:50

Općinu su posjetili da vide kako se i za što troši europski novac namijenjen Romima, ali i da vide centar u kojem trenira Filip Ude

Predstavnici britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj posjetili su općinu Nedelišće. Obišli su romsko naselje Parag i gimnastičku dvoranu Aton.

No najzanimljiviji je bio njihov zahtjev načelniku Mladenu Horvatu da im organizira sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Nedelišću i Macincu.

– Pokušali bi uvesti igranje kriketa. Nema problema, dogovorit ćemo sastanak i vidjeti što će biti od toga. Već su to, navodno, napravili u dvjema školama u Hrvatskoj – kaže načelnik.

Chrisa Freana, drugog tajnika veleposlanstva za politička pitanja, i njegove suradnike, odveo je u Aton. Zanimali su se za dvoranu u kojoj trenira naš poznati gimnastičar Filip Ude. Pitali su je li dvorana primjerena. London je naime domaćin Olimpijskih igara 2012. godine. Na kraju delegacija je obišla Parag, najveće romsko naselje u Hrvatskoj, u kojem je više od 2000 stanovnika. – Sredstvima Europske unije, znači, i britanskima, građene su prometnice, električna mreža i vodoopskrbni sustav u Paragu. Stoga se zanimaju za stanje nacionalne manjine kod nas - kaže Horvat. Općinari su Britancima naglasili da integracija romske djece nije jedino s čime se treba uhvatiti u koštac.

 – Treba izraditi i program edukacije mještana Paraga. Suživot je moguć samo ako nauče sve o svojim pravima, ali i obvezama koje imaju ostali građani. Imaju komunalnu infrastrukturu, struju, vodu, odvoz smeća, rasvjetu, prometnice... Ali treba i podmiriti sve svoje obveze - kaže Horvat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije