uveo bi zabranu

Britanski laburist protivi se zapošljavanju Hrvata na Otoku

ed milliband
AFP/PIXSELL
22.06.2012.
u 21:19

Britanija je za vrijeme bivših laburističkih vlada bila, uz Irsku i Švedsku, jedina zemlja koja je potpuno otvorila tržište rada za građane iz zemalja koje su 2004. primljene u EU.

Šef britanskih laburista Ed Milliband izjavio je da bi Velika Britanija trebala uvesti maksimalnu, sedmogodišnju odgodu otvaranja svoga tržišta rada za Hrvate i svake druge nove članove EU.

Britanija je za vrijeme bivših laburističkih vlada bila, uz Irsku i Švedsku, jedina zemlja koja je potpuno otvorila tržište rada za građane iz zemalja koje su 2004. primljene u EU. Sada laburisti govore da je to bila pogreška i da to ne bi ponovili u slučaju budućih članica, od kojih je prva na redu za ulazak upravo Hrvatska. Kako i trenutno vladajući konzervativci razmišljaju slično, male su šanse da će Hrvati moći slobodno tražiti posao u Britaniji prije 2020. godine.

Ipak, za maksimalnu sedmogodišnju odgodu Britanija će, po pravilima EU, morati dokazati da Hrvati dolaze u tolikom broju da izazivaju ozbiljne poremećaje na tržištu rada.

Komentara 76

MA
maraton
13:35 23.06.2012.

Svitu moj, Englezu su najprimitivniji oblik homo sapiensa i ništa ćudno od njih.

BM
Boris Markovic
16:25 23.06.2012.

Sta rade ti Srbi, to je strasno. Sada su se prerusili i u Laburiste.

ZV
Zvucnik19
22:46 22.06.2012.

ne bih ni išao tamo. bolje da im se nakote drugi pa će biti zabavno kada budu u problemima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije