inventura u HDZ-u

Brkić i Bačić pripremaju predaju dužnosti Karamarku

\'16.06.2011., Trg svetog Marka 2, Vlada RH, Zagreb - Dolazak ministara u Banske dvore na 134. sjednicu Vlade Republike Hrvatske. Branko Bacic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.05.2012.
u 18:34

Novi predsjednik neće bez konstituiranja Predsjedništva donositi odluke o smjeni na čelu Kluba zastupnika HDZ-a

Do kraja tjedna Tomislav Karamarko će i praktično početi preuzimati HDZ. Dosadašnji glavni tajnik stranke Branko Bačić sastao se s budućim, Milijanom Brkićem i počeli su pripremu primopredaje vlasti u stranci.

Prije sastanka Karamarko – Kosor Bačić treba Brkiću predati sve zapisnike, dokumente, izvještaje, popis zaposlenika, kao i stanje blagajne. Nakon što njih dvojica provedu inventuru, uslijedit će kava na kojoj će se J. Kosor i stvarno oprostiti od dosadašnje čelne funkcije. J. Kosor se, inače, još nije javila novom predsjedniku. Počele su već brojne špekulacije o tome koga će Karamarko postaviti na važnu funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH.  Kosor će izgubiti tu funkciju. Analitičari smatraju da bi je trebao preuzeti Karamarko. No, ima mišljenja da, s obzirom na stanje u stranci, njemu predstoji organiziranje stranke na terenu pa Klub zastupnika može voditi netko drugi koga krase i organizacijske sposobnosti.

U srijedu se sastaje klub te će se tako, prvi put nakon izbora, “u oči” pogledati i zastupnici HDZ-a. Većinu među njima čine zastupnici koji su bili za J. Kosor pa će ovaj sastanak biti i svojevrstan test hoće li većina zastupnika sada i “primijetiti” da je došlo do promjene šefa stranke. Može se očekivati da hoće, većina će njih “uključiti žmigavac”, smatra jedan insajder. To je važno jer će se HDZ početi dokazivati najprije u Saboru RH. Ovih dana konstituirat će se i predsjedništvo stranke pa će Karamarko moći donijeti odluke o smjenama na funkcijama koje HDZ drži u Saboru.

Komentara 11

SO
sotokuco
19:24 22.05.2012.

Večer izbora, bilo je vrijeme da se čestita na pobjedi protivniku. Na onaj način pobjeći, i ne glasovati, a i ne prisusvovati proglašenju pobjednika, to je nama nepolitičarima neshvatljivo.

Avatar kanonik
kanonik
19:44 22.05.2012.

Onaj tko iskreno želi čestitati čini to odmah nakon što je poraz siguran,dan dva poslije ni ja joj nebi dizao slušalicu.Imam ideju kako da dođe do njega ,neka ga nazove sa nepoznatog broja,dignut će sigurno.

PG
praseca gripa
18:46 22.05.2012.

Cim prije,tim bolje! Samo da se Jadrankina garda makne. Draze bi mi bilo da je pobijedio Kujundzic,ali i ovako je bolje neg je bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije