GIVE program

Budući vodoinstalateri uče na modernoj i suvremenoj opremi, a nakon školovanja neće čekati posao

Zagreb: Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 13:14

Učenici zagrebačke Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u sklopu GIVE programa biti upoznati s najsuvremenijim rješenjima u sanitarnoj industriji i moći proći tečajeve koje vode iskusni tehničari, a nakon uspješnog polaganja pismenih ispita, dobit će međunarodno priznati certifikat koji će doprinijeti lakšem zapošljavanju

MaterijalI za obuku, modernu opremu te pismeni ispit stigli su na adresu zagrebačke Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, čime su, sada već tri škole u Hrvatskoj koje školuju buduće vodoinstalatere napravile iskorak u konkretnijom pripremi učenika za tržište rada. Baš kao što je to slučaj u brojnim zemljama u inozemstvu suvremenu opremu školama daruju tvrtke, pa su tako škole u Zagrebu, Splitu i Sisku opremili iz tvrtke GROHE koja je još prije dvije godine pokrenula GIVE program,  međunarodno akreditirani program stručnog osposobljavanja i edukacije u području vodovodnih instalacija.

Učenici će ovom suradnjom tako osim pristupa najsuvremenijim rješenjima u sanitarnoj industriji, proći i tečajeve koje vode iskusni tehničari, a nakon uspješnog polaganja pismenih ispita, dobit će međunarodno priznati certifikat koji će doprinijeti lakšem zapošljavanju nakon završetka formalnog obrazovanja. Ujedno će tvrtka  učenicima omogućiti asistenciju pri zapošljavanju ili mogućnost radnog iskustva kod jednog partnera.

-  Potpora u vidu opreme i obuke, koju smo dobili pristupanjem u GIVE program, veliki je poticaj i učenicima i njihovim profesorima u svakodnevnoj nastavi. Zahvalni smo što smo jedna od prve tri škole s kojima Grohe surađuje u Hrvatskoj budući da našim učenicima na taj način omogućavamo da postanu još kvalitetniji majstori, kojih u našoj zemlji posljednjih godina zaista nedostaje. - poručio je ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu Darko Sušac. Kako su poručili it tvrtke Grohe ovo je tek početak suradnje s strukovnim školama koje u sjeni politike provode značajne reforme korake.

-  Cilj nam je svim budućim vodoinstalaterima diljem Hrvatske omogućiti pristup GIVE programu koji je zasigurno adekvatna priprema za izlazak na tržište rada. Upravo iz razloga što o spomenutom zanimanju govorimo kao deficitarnom, vjerujem kako će svi koji prođu naš program u najkraćem mogućem roku pronaći posao, kako samostalno, tako i uz našu pomoć. Zato mi je drago što kroz projekt, zajedno s partnerskim institucijama, gradimo održiviju budućnost, čiji su integralni dio kvalificirani i pouzdani profesionalci - istaknula je Martina Džoja Barišić, generalna direktorica GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

VIDEO: Ova tri fakulteta veliki su hit među maturantima. Jedan je i iznenađenje, a ima samo 20 upisnih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije