podigli ogradu

Bugarska: Bodljikavom žicom protiv izbjeglica

bugarska
Foto: Deutsche Welle video screenshot
25.11.2013.
u 08:35

Sve je veći broj izbjeglica iz Sirije koji pokušavaju u nekoj od zemalja Europske unije pronaći zaštitu od rata, progona i razaranja.

Sve je veći broj izbjeglica iz Sirije koji pokušavaju u nekoj od zemalja Europske unije pronaći zaštitu od rata, progona i razaranja. Mnogima je cilj preko Turske stići u Bugarsku, većinom ilegalno, preko takozvane "zelene granice".

No tamo oni u pravilu nisu dobrodošli: vlasti su preopterećene i ne mogu s većim brojem izbjeglica izaći na kraj, a stanovništvo izbjeglice doživljava kao opasnost.

Bugarska je na granici s Turskom podignula ogradu od bodljikava žice dugu 30 kilometara da bi spriječila ilegalan ulazak sirijskih izbjeglica u zemlju. Cilj ovog pograničnog "zida" jest natjerati izbjeglice da granicu prelaze na regularnom graničnom prijelazu kod Svilengrada, kako bi ih vlasti u skladu s propisima mogle i evidentirati. 

>> 'Normalan život u krizna područja vraćaju škole'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije