VATROGASCI NA TERENU

Gori požar na Kornatima: 'Slavili su na brodu, a zatim ispalili signalnu raketu'

Veliki požar u zaleđu Skradina, gase ga brojni vatrogasci i četiri kanadera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/31
05.08.2024.
u 21:56

'Vatrogasci su odmah krenuli na teren, a s obzirom da je noć, kanaderi im ne mogu doći u pomoć.'

Nakon što su veliki požari u Vodicama i na Pagu uspješno lokalizirani, vatrogasci su se suočili s novim izazovom, buknuo je požar na Kornatima. Ovaj najnoviji požar izbio je u ponedjeljak, malo prije 20 sati, prema izvještajima čitatelja.

Jedan od čitatelja za 24sata opisao je dramatične trenutke: "Bili smo na jahti u blizini. Na jedrilici pored nas bila je skupina muškaraca koja je slavila Oluju, pjevajući Thompsonove pjesme. Odjednom su ispalili signalnu raketu. Nedugo zatim, počeo je izlaziti dim, a vatra je postajala sve jača." Prema njegovim riječima, vatrogasne ekipe s brodicama iz Tisnog odmah su se uputile prema mjestu požara. 

Dojavu o požaru potvrdio je i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u razgovoru za Danas.hr. Kaže da je požar buknuo na južnoj strani Kornata. Vatrogasci su odmah krenuli na teren, a s obzirom da je noć, kanaderi im ne mogu doći u pomoć. Više informacija o uzroku požara i šteti koju je prouzročio bit će poznato naknadno.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo su naši heroji: Bore se s velikom buktinjom, jutro su dočekali na požarištu

Veliki požar u zaleđu Skradina, gase ga brojni vatrogasci i četiri kanadera
1/31
Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:03 05.08.2024.

"ispalili signalnu raketu" ...Balkanska posla 😃

Avatar Asterix
Asterix
22:48 05.08.2024.

Smije li se napisati da su kreteni? Ako ne smije onda neću napisati.

NE
NenadNikolicCroatia
12:07 06.08.2024.

Jesu li uspjeli pogoditi spomenik poginulim vatrogascima na Kornatu? Ili su promašili? Što su pri tome u sebi osjećali? Domoljublje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije