PRITVOR ZBOG POŽARA

Muškarcu(72) koji je podmetnuo požar kod Smokovića određen pritvor od 30 dana. Nije priznao djelo?

Veliki požar nedaleko Zemunika zahvatio i parkirane automobile
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/24
04.08.2024.
u 09:38

Policija mu je podsjetimo pretragom kuće i automobila pronašla više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre, te i sedam komada streljiva.

Nakon jucerašenjeg ispitivanja u DORH-u sudac istrage je 72-godišnjaku osumnjičenom da je namjerno potpalio deponiju kod Smokovića i nakon čega je u velikom požaru izgorjelo 450 hektara, odredio pritvor od 30 dana. Potvrdili su to Večernjem listu iz zadarske policije. Podsjetimo općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1952.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 1. u vezi čl. 215.

Kaznenog zakona i sumnjiči ga da je 30. srpnja 2024., na neuređenom deponiju, za sada nepoznatim načinom djelovanjem toplinske energije i otvorenog plamena namjerno izazvao nastanak požara koji se nošen vjetrom proširio na naseljeni dio, a potom na oko 450 hektara zemljišta. Osnovano se sumnja da je izazvao opasnost za život i tijelo drugih te imovinu većeg opsega, a u požaru su izgorjele kamp kućice, automobili, vikend kuća i maslinici te je pričinjena materijalna šteta veća od 25.000 eura.  

Policija mu je podsjetimo pretragom kuće i automobila pronašla više komada raznih predmeta pogodnih za potpalu vatre, te i sedam komada streljiva. Budući da je DORH istakao u zahtjevu za određivanjem pritvora da se 72-godišnjak sumnjiči da je zasada na nepoznati način djelovanjem toplinske energije i otvorenog plamena namjerno izazvao požar, pretpostavlja se da 72-godišnjak nije priznao djelo.

>>> FOTO Veliki požar nedaleko Zemunika zahvatio i parkirane automobile

Veliki požar nedaleko Zemunika zahvatio i parkirane automobile
1/24

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 2

OR
OPG Rasprdić
19:32 04.08.2024.

Ime, prezime, ime oca?

Avatar Ričard
Ričard
16:01 06.08.2024.

Sava, Štrbac- Jovanov, na privremenom radu u inozemstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije