Italija

Buknuo požar u rafineriji Milazzo, stotine obitelji napustile područje

Požar rafinerija Milazzo
Foto: Screenshot
1/2
27.09.2014.
u 09:57

Posljednja velika nesreća u rafineriji Milazzo dogodila se 4. lipnja 1993., kada je u eksploziji unutar postrojenja Topping 4 poginulo sedam osoba

Još traje operacija gašenja požara u rafineriji nafte Mediterranea u mjestu Milazzu na Siciliji, koji je izbio u oko jedan sat u noći od petka na subotu. Nema poginulih ni ranjenih osoba, ali se može očekivati veliko zagađenje zraka. Istina, nema još osoba koje bi mogle biti intoksicirane dimom. Plamen i dim koji se vidi i na udaljenosti od više kilometara je zastrašujući.

Mnogi građani Milazza su htjeli napustiti svoje zgrade, ali im je policija zajamčila kako nema opasnosti od eksplozija ili širenja požara. Nitko nije, dakle, evakuiran. Načelnik Milazza, Carmelo Pino, objasnio je kako požar još traje, jer u spremniku koji se zapalio ima goriva. Vatrogasci hlade okolne spremnike nafte i naftnih derivata kako bi se spriječila opasnost od novih požara ili eksplozija. Do požara je došlo iz još nepoznatih razloga.

Stotine obitelji koje žive na tom području odlučile su otići s područja ugroženog požarom, iako vlasti tvrde da je situacija pod kontrolom.

 

Posljednja velika nesreća u rafineriji Milazzo dogodila se 4. lipnja 1993., kada je u eksploziji unutar postrojenja Topping 4 poginulo sedam osoba.

>> Buknuo požar u Ininu postrojenju pokraj Rijeke, ozlijeđena 2 vatrogasca

>> Zaposlenici u strahu nakon incidenta: Ovo je prilika za MOL da zatvori Rafineriju Sisak

Komentara 11

Avatar mihic
mihic
10:38 27.09.2014.

Klasično loše copy paste novinarstvo, nigdje navoda o kojoj je zemlji riječ blizu koga čega, jedno veliko ništa. Jer novinar očekuje da neki penzioneri moraju znati gdje je koja rafinerija u svijetu.

Avatar mihic
mihic
12:07 27.09.2014.

Jel ovo znači da sad naše rafinerije imaju novo tržište ;)

AN
Android
11:05 27.09.2014.

S obzirom na pozicioniranje vijestice na prvoj strani portala moglo bi se zaključiti da je Milazzo negdje u Europi tj. relativno blizu nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije