VATROGASCI NA TERENU

Buknuo požar u Škabrnji: 'Zaprijetio je kućama, nadamo se da će do noći biti pod kontrolom'

Barban: Veliki požar izbio u Punteri
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija
1/4
13.08.2024.
u 19:05

Vatrogasci se, osim s buktinjom u Škabrnji, bore i s požarom u Istri gdje su upućena dva protupožarna zrakoplova

U Škabrnji je nešto iza 17 sati buknuo požar u gustoj hrastovoj šumi i u jednom trenutku je zaprijetio kućama. No uz pomoć dvadesetak vatrogasaca i dva canadaira i jednog airtractora stavljamo požar pod kontrolu. Nadam se da ćemo ga do noći uspjeti staviti pod kontrolu. Rekao je ovo za Večernji list prvi čovjek zadarskih vatrogasaca Matej Rudić. Županijskoj vatrogasnoj postrojbi pomažu i lokalni DVD-i.

Požar koji je oko 16:30 sati izbio između naselja Gržini (Općina Žminj) i Foli (Općina Svetvinčenat) od 18:15 sati je pod nadzorom vatrogasaca, objavili su na službenim stranicama. Na terenu su bili pripadnici JVP Rovinj i Pula te DVD Rovinjsko Selo, Kanfanar, Žminj, Svetvinčenat i Sutivanac s 15 vozila i 35 vatrogasaca. 

Također u Istri, oko 18 sati u utorak buknulo je između naselja Feštini i Gambini, oko 1 km jugozapadno od mjesta Cere. Na toj lokaciji ima jako puno manjih zaseoka. Upućena su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požari u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji su lokalizirani jutros.

VIDEO Veliki požari u Grčkoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije