gradsko vijeće

Buljanu opomena, a Penava poručio SDP-ovcima: Propeli ste se na zadnje noge

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
12.11.2014.
u 16:06

Nazivate li Vi to nas konjima, upitao je Darko Buljan tada

Po već starom i dobro poznatom običaju i današnji aktualni sat gradonačelnika Vukovara, koji je održan u sklopu sjednica Gradskoga vijeća, bio je više nego buran. Vijećnici su tražili odgovore od gradskih čelnika o stipendijama, plaćama direktora Komunalca, Eko etno centru Adica, gospodarskim mjerama, dugovanjima Tehnostana…

Slavica Jelinić (HDSSB) pitala je gradonačelnika Ivana Penavu koga predstavlja predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić u svojim medijskim istupima. Grad Vukovar, s obzirom da je postavljen za predsjednika Savjeta za branitelje, ili pak Stožer.

– Isto tako željela bih znati i je li istina da je grad Vukovar platio 9800 kuna za ručak predstavnika HNES-a koji su u rujnu imali skup u Vukovar. Godišnje se izdvajaju milijunska sredstva za rad udruga, a uz to im se onda još plaćaju i ručkovi i sve tu u vrijeme krize i nezaposlenosti - rekla je Jelinić. Odgovarajući na upit Penava je rekao da Josić kada govori u ime Savjeta govori kao njegov predsjednik, kada je na ulici kao Tomislav Josić, a kada u Stožer kao predsjednik Stožera.

– Grad potiče djelovanje brojnih udruga. Preduvjet je da je sve pokriveno računima. Platili smo mnoge ručkove i ne vidim tu ništa sporno, rekao je Penava. Vijećnika Darka Buljana interesiralo je i zašto je došlo do bojkota predsjednika Ive Josipovića prilikom njegove subotnje Vukovaru kada ga je ispred grada dočekala pročelnica, a ne i sam gradonačelnik. Buljan je zaradio i opomenu od strane predsjednika Gradskog vijeća Igora Gavrića jer je Penavi rekao da je on velika sramota Vukovara.

– Očekujete vjetar u leđa, a onda tima od kojih očekujete pomoć okrenete leđa - rekao je Buljan.

- Istina je. Bio sam loš domaćin ali nisam želio sudjelovati u predizbornoj kampanji koja se vodi na račun pogibije Blage Zadre. Bila mi je namjera, kao gradonačelniku Vukovara, da dočekam aktualnog predsjednika RH Ivu Josipovića. Međutim, kada sam vidio da odlazi položiti vijenac na mjesto pogibije Blage Zadre, gdje on nikada u životu nije bio, nisam želio biti dio toga. Predložio sam zamjeniku Srđanu Milakoviću da ide on ispred grada ali sam uvažio njegove razloge. Na kraju sam poslao pročelnicu koja je bila tamo ispred grada - rekao je Penava.

 Prethodno je, odgovarajući na jedno od pitanja, Penava rekao vijećnicima SDP-a da su se bili propeli na zadnje noge.

– Nazivate li Vi to nas konjima, pitao je Buljan tada. Upadice i prozivke nastavljene su i dalje pa je tako prilikom postavljanja vijećničkog pitanja od strane Biljane Gaća (SDP) vijećnik HDZ-a Tomislav Šota rekao joj da ''nema pojma o životu“. Na to je tada reagirao Goran Bošnjak, predsjednik vukovarskog SDP-a, tražeći od predsjednika vijeća da ga opomene.

– Ti što sufliraš šuti - rekao mu je Šota. Ovo nije prvi put da se ovakve upadice bilježe u Gradskom vijeću Vukovara koje je iz saziva u saziv sve burnije. Poznata su tako razna prepucavanja među klupama ili pak između vijećnika i gradonačelnika. Isto tako ne smije se zaboraviti niti da su vijećnici za ''svoj rad“ sasvim solidno plaćeni. Naime, vijećnička naknada u Gradskom vijeću iznosi 1200 kuna po vijećniku dok predsjednik vijeća prima naknadu od 3000 kuna mjesečno. Taj iznos njima se isplaćuje bez obzira koliko se tijekom mjeseca sjednica održi ili se pak ne održi niti jedna.  

Sjednica Gradskoga vijeća, aktualni sat i prisustvo novinara iskorištena je i za pitanje oko prošlotjedne smjene dosadašnjeg direktora Hrvatskog radio Vukovara Janoša Kerya i postavljanja na to mjesto Milana Kosa.

– Hrvatski radio Vukovar je prevažan da se ne raspiše javni natječaj kako bi se pronašao najbolji kandidat. Kako imenovanje osobe koja je tek završila fakultet i nema potrebnog iskustva objasniti građanima?- rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak. Odgovarajući na upit Penava nije želio govoriti o novom direktoru ali je pojašnjavajući svoju odluku rekao da je slušanost radija pala, da je bilo otkaza, prijetnji zaposlenicima, promjene iskaza bivšeg direktora na sudu.

 >>Penava smijenio direktora Hrvatskog radija Vukovar

>>Ako se novi, mladi šef Radio Vukovara ne iskaže, tražit ćemo novog

Komentara 10

DE
debelizec
19:30 12.11.2014.

opet gđa jelinić ima dvostruke kriterije, jer zaboravlja na njenu funkciju direktorice fine u vukovaru i lijepu reprezentaciju koju ona troši na tko zna kakve ručkove i obilaske raznoraznih brodica na dunavu :)))) a buljan mi i liči pomalo na kentaura :)))

HO
Hodočašće
12:36 14.11.2014.

Penava,već sada si pokazao da si gradonačelnik kakvog je Vukovar čekao.,pošten,iskren,domoljuban,bez figa u đepu,bez dodvoravanja i jedan od nas iz naroda.,nastavi tako za sve nas uz Božju pomoć

IS
istinajejedna
12:24 14.11.2014.

U Vukovaru se počinju ispravljati nepravde,što građani vide,a neki se toga boje.Svi znaju da su Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine bili režimski mediji,gdje se osim slike Željka Saboa nije moglo vidjeti ništa,a da ne pričamo da se prestalo puštati Miroslava Škoru i Thompsona u eteru,da su radnici dobijali otkaze kao hrvatski branitelji itd.,Sada kada je Penava povećao porodiljne naknade,podijelio besplatne uđbenike,dao obrtnicima bespovratna sredstva,gradske lokale u najam za kunu,krenuo pregovore sa investitorima,ispravio nepravdu sa imenovanjem mosta po francuskom dragovoljcu Jean Michel Nicolieru koji je ostao uz Vukovar i Vukovarce i dao svoj život,kada Vukovar u povodu Dana sjećanja opet smije staviti hrvatsku trobojnicu i zastavu grada Vukovara na sve stupove javne rasvjete,čega u zadnjih 5 godina nije bilo,kada počinje kriminal,nepotizam i malverzacije iz gradskih tvtki da izlaze,tada SDP napada i drhti,a HDSSB glasa uz SDP,HNS i SDSS politikanski prozivajući Penavu za ručak hrvatskim braniteljima,ne spominjući kupovanja vrhunskih butelja vina ( komad 700 kuna) za vrijeme Željka Saboa u restoranu na Dunavu.,heh samo što sada Vukovarci napokon mogu da vide svojim očima i čuju što,tko,kako i na koji način radi za njih i njihov jedini grad.,samo naprijed Vukovar <3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije