Zadarski dožupan

Bunja: Veleposlanika Srbije na Dunavu bih nogom u stražnjicu

bunja
Dino Stanin/PIXSELL
20.01.2011.
u 13:44

Bunja kaže da je bitnije možda i prekinuti diplomatske odnose nego imati neriješene odnose i dozvoljavati da se gazi dostojanstvo hrvatskih branitelja

ZADAR – Sa Srbijom ne trebamo imati nikakve odnose. Što ima veze da smo susjedi? Prvo bih izbacio njihova veleposlanika iz naše države i na Dunavu bi ga nogom u stražnjicu da ga lakše prijeđe. Ovo su rečenice koje je zadarski dožupan i predsjednik HSP-a Zadarske županije Đani Bunja izjavio za lokalni tjednik Zadarski Regional.

Zadarski dožupan, inače i sveučilišni profesor, jučer nam je u telefonskom razgovoru ovu izjavu okarakterizirao kao metaforičnu te dodao da je dana u kontekstu nezadovoljstva branitelja reakcijom Vlade na saznanja o srbijanskom popisu vukovarskih branitelja navodno optuženih za ratni zločin.

– Kada sam to izjavio, govorio sam i o izostanku trenutačne reakcije naše države na tvrdnje ministrice pravosuđa Srbije da će u slučaju nezadovoljstva s postupkom u slučaju branitelja Purde oni preuzeti slučaj. Mene pritom ne brinu susjedski odnosi. Moja izjava je stoga izvučena iz konteksta i istina je da zvuči neprimjereno, no mislim da je bitnije možda i prekinuti diplomatske odnose nego imati neriješene odnose i dozvoljavati da se gazi dostojanstvo hrvatskih branitelja – rekao je Đani Bunja.

Komentara 51

KA
Kameni
14:17 20.01.2011.

Signore Đani Bunja noi parliamo italiano. Sta su radili partizani 1945?

OB
-obrisani-
15:06 20.01.2011.

Patiljčice, zar ne kužiš da si prozirna sa tim pisanjem i glumljenjem Hrvatice. Koji je tvoj problem ? Srpkinja, Srbin muž, iz \"miješanog\" braka ? Daj to malo inteligentnije radi, ovako patetično i prozirno.

PA
patuljčica..
14:29 20.01.2011.

Ili recimo kako bi bilo da Obama (predsjenik najjače svjetske sile) kaže takvo nešto za hrvatskog, srpskog, mađarskog ili bilokojeg drugog veleposlanika? Naravno da mu takvo što ne pada ni na kraj pameti. Međutim, Hrvati su što se tiče političkogog ponašanja još u kamenom dobu, u predcivilizacijskom periodu. I to, vidimo ne samo frumaši već i dožupani. Koja sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije