OBITELJI U OČAJU

Burno na suđenju masovnom ubojici u Beogradu, roditelji ubijenih ogorčeni: 'Zakleo sam se da ću se osvetiti'

Beograd: Početak suđenja Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, obitelji ubijenih ne puštaju u sudnicu
Foto: R.Z.
1/8
22.08.2024.
u 14:03

Dvadesetjednogodišnji Blažić 4. svibnja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje, na području beogradske općine Mladenovac, ubio je devet osoba i ranio 14 drugih hicima iz automatskog oružja i pištolja.

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubojstvo u dva sela u blizini Beograda u svibnju prošle godine, ulazi u svoj drugi dan. Danas su svjedočili oštećeni u ovom postupku. Dvadesetjednogodišnji Blažić, koji je 4. svibnja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje, na području beogradske općine Mladenovac, ubio devet osoba i ranio 14 drugih hicima iz automatskog oružja i pištolja, jučer je pred Specijalnim sudom u Beogradu potpuno priznao krivnju, rekavši da razumije sve navode optužnice.

Obitelji žrtava stigle su pred sud, ponovno obučene u crne majice s natpisom "živite". Tužni i očajni roditelji u tišini su ušli u sudnicu, prema pisanju Blica. Svjedočila je većina roditelja poginulih u ovom strašnom napadu. Otac ubijenog Aleksandra Milovanovića, koji je imao samo 17 godina, bio je najglasniji u sudnici, rekavši da njegov sin nije bio u sukobu s optuženim, dok je sada situacija drukčija.

„Čekat ću ga cijeli život. S jedne strane, volio bih da ga osudite na doživotni zatvor, a s druge strane, kao otac, zakleo sam se da ću se osvetiti. Pustite ga odmah“, rekao je Miroljub Milovanović, obraćajući se Blažiću i njegovu ocu.

>>> FOTO Suđenje Urošu Blažiću za masovno ubojstvo kod Beograda

Beograd: Početak suđenja Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, obitelji ubijenih ne puštaju u sudnicu
1/7

„Pridružujem se kaznenom gonjenju, ističem pravno-imovinski zahtjev i tražim 100.000 eura za svakog člana obitelji“, dodao je. Majka ubijenog Aleksandra bila je prisutna na suđenju, ali nije bila sposobna svjedočiti. Kaznenom progonu i imovinsko-pravnom zahtjevu pridružio se i oštećeni Milan Pešić, navodi Blic.

Podsjetimo, Blažić je prethodno na pripremnom ročištu 26. srpnja, koje je bilo zatvoreno za javnost, gotovo potpuno priznao krivnju, izjavivši da ne zna što ga je navelo da počini takav zločin, kako su tada izvijestili beogradski mediji.

Blažićev otac, R. B., koji je također optužen zbog nedopuštenog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, negirao je krivnju tvrdnjom da ne zna odakle njegovu sinu oružje koje je korišteno u pokolju. S obzirom na to da Uroš Blažić u vrijeme počinjenja zločina nije imao 21 godinu, najviša kazna na koju može biti osuđen jest 20 godina zatvora.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
17:46 22.08.2024.

Tam je se po starom. Tradicija tog "naroda".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije