OGLASIO SE MINISTAR

Butković o nesreći na Lošinju: 'Ovo je nezapamćena tragedija. Svi odgovorni bit će sankcionirani'

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/6
13.08.2024.
u 20:07

Tragedija na Lošinju, kaže Butković, prvi je ovakav incident u posljednjih 75 godina Jadrolinije

Dva dana nakon tragedije na Lošinju u kojoj su poginula tri pomorca, oglasio se ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U intervjuu za HRT objasnio je zašto je do sada šutio, a govorio je i o komunikaciji sa sindikatom i stanju u Jadroliniji. Naglasio je da odgovorni za nesreću na trajektu Lastovo neće izbjeći odgovornost.

- Budući da istraga još uvijek traje ja ne mogu komentirati istragu jer ona ide u dva pravca, odnosno sigurnosna i upravna istraga. Kao ministar ono na čemu inzistiram to je da sve nadležne institucije provedu potpuno neovisno istragu i da se utvrde sve odgovornosti - poručio je ministar, izrazivši sućut obiteljima poginulih.

- Ovo je nezapamćena tragedija i zbog ozbiljnosti tragedije suzdržavao sam se od javnog komentiranja okolnosti, to ću činiti i dalje. Ovo je preozbiljna situacija da bi bilo tko svojom izjavom utjecao na tijek istrage - smatra Butković. Pozvao je i druge da se suzdrže od javnih istupa i budu odgovorni dok se provodi očevid. 

Odbacio je tvrdnje pojedinaca iz Sindikata da je bio upozoren na situaciju u Jadroliniji, istaknuvši da dijalog s Ministarstvom "kontinuirano traje i uvijek je trajao". Kao glavnu zadaću uprave Jadrolinije navodi modernizaciju flote, a istaknuo je i podatak da je u proteklih nekoliko godina prosječna starost flote smanjena za osam godina. "O bilo čijoj odgovornosti rano je govoriti, budući da tražimo odgovore, kad budemo imali gotovu istragu, svi odgovorni bit će sigurno sankcionirani" naglasio je.

POVEZANI ČLANCI:

Tragedija na Lošinju, kaže Butković, prvi je ovakav incident u posljednjih 75 godina Jadrolinije. - Svi brodovi su u remontu, to ne može biti da nije. Da ti brodovi nisu ispravni, sigurno da na takvim tehničkim pregledima ne bi mogli proći - zaključio je ministar. 

GALERIJA Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva stranke
1/23

 

 

Komentara 14

TO
tomozg24
20:08 14.08.2024.

Znači neka referentica u Jadroliniji?

MA
Machak
21:16 13.08.2024.

Dobro jutro, ministre....Odgovornost ovdje ide ovako: Butković - Sopta - zapovjednik Lastova. Da vidimo.

Avatar JohnnyBravo
JohnnyBravo
20:10 14.08.2024.

pravdao se jer su ga prozvali da ga nije bilo čuti ni vidjeti dva dana, i naravno zaprijetio sankcijama za odgovorne, jer on sebe ne smatra odgovornim za nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije