IZ MINUTE U MINUTU

Traje istraga nesreće na trajektu Jadrolinije, proglašeni Dani žalosti u Malom Lošinju

Rijeka: Na upravnoj zgradi Jadrolinije izvješena je crna zastava žalosti
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/23
13.08.2024.
u 11:57

Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, u nedjelju je došlo do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen

  • U nedjelju u 15.10 došlo je do nesreće na trajektu Lastovo u Malom Lošinju
  • Rampa je pala i na mjestu usmrtila tri mornara i ozlijedila jednoga
  • U tijeku je službena istraga koja bi trebala utvrditi kako je došlo do tragedije

 

GALERIJA Ovo je rampa koja je usmrtila pomorce
Rijeka: Na upravnoj zgradi Jadrolinije izvješena je crna zastava žalosti
1/16

Tijek događaja:

11:56 - Ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Alana Vukić dala je izjavu u Rijeci, nakon tragedije na trajektu Lastovo koja je odnijela tri života.

>>OPŠIRNIJE


11:00 - Nesreća je mnoge šokirala i potresla, a među njima je i radnik Jadrolinije koji je došao na trajekt Lastovo s novom posadom. On je, kako prenosi Dalmacija Danas, zaposlenik Jadrolinije već 15 godina i obožava svoj posao. Bio je na slobodnim danima dok ga iz kadrovske službe nisu nazvali da mora ići na Lastovo. 

>>OPŠIRNIJE


10:18GALERIJA Na brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja nakon nesreće u kojoj su poginula tri pomorca

Rijeka: Na upravnoj zgradi Jadrolinije izvješena je crna zastava žalosti
1/6

09:36 - Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu navela je u ponedjeljak kako je o događaju odmah obaviještena od strane dežurnih službi.

"Odmah po dojavi o događaju, istražitelji pomorskih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji, a koje traju i dalje. Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je dana 12. kolovoza 2024. godine Odluku o pokretanju sigurnosne istrage predmetne pomorske nesreće", istakli su jučer. 


09:20 - Grad Mali Lošinj proglasio je 12., 13. i 14. kolovoza 2024. godine, Danima žalosti.

"Tijekom Dana žalosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Ujedno, otkazuju se svi programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.
Pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području Grada Malog Lošinja da svoje poslovanje prilagode i obavljaju na način primjeren Danima žalosti", izvijestili su iz Grada. 


09:08 - Večernji list sinoć je objavio kako preliminarne informacije upućuju na to da rampa za ulazak na brod nije bila osigurana klinovima te moguće tehničke kvarove hidraulike.

>>OPŠIRNIJE


09:00 - Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture istaknulo je jučer kako se nastavlja istraga o nesreći.  

"Sukladno Pomorskom zakoniku u slučaju pomorske nesreće ili pomorske nezgode Ministarstvo provodi izvide pomorskih prekršaja, u skladu s odredbama propisa kojima se uređuje prekršajni postupak, radi otkrivanja i kažnjavanja počinitelja pomorskih prekršaja koji su u vezi s događajem pomorske nesreće ili nezgode. Istragu provode ovlašteni djelatnici Ministarstva i nadležne Lučke kapetanije. Usporedno s ovom istragom, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provodi sigurnosnu istragu radi utvrđivanja okolnosti i uzroka, koji su do pomorske nesreće doveli te predlaganja korektivnih mjera za njihovo sprječavanje i ponavljanje, unaprjeđivanje sigurnosti plovidbe, kao i smanjivanje opasnosti od posljedica pomorskih nesreća. Sigurnosna istraga provodi se neovisno o svim istragama koje o pomorskoj nesreći provode druga državna tijela", navelo je Ministarstvo. 

Komentara 4

NE
Nemanadimak
12:45 13.08.2024.

Ovo je tragedija a jos veca tragedija kako se sada svi vuku i jasu na ovoj nesreci. Obitelji ovo nije dobro kako sve novine cijela zemlja samo pise li pise a nema nikakve podrske za obitelj. Jadrolinija i drzava je morala vec reagirati i isplatiti odstetu i odraditi uvidjaj i u roku 24 sata obznaniti sto se tocni desilo. Ovako imamo sve novine koje pisu o nesreci ministri se vade i Jadrolinija i nemamo nista konkretno. Dobar nauk za mlade mornare manite se Jadrolinije i rada. Bolje vam je suncat se na plazi i ko mari za rad, Nek rade ministri kad su taki pametni.

SC
schteff
14:30 13.08.2024.

taj brod više ne bi trebao ploviti. Butkoviću, ostavka!

JA
Jatiser
11:09 13.08.2024.

A di je sad ministar koji ne zna jel ima bika i kravu???? Laprda cijele dane, a sad šuti ko zaliven.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije