Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA SASTANAK

Butković o paketu mjera: Iznosit će oko 500 milijuna €, a o ograničavanju cijena još pregovaramo

Zagreb: Nakon sjednice Vlade izjavu za medije dao je ministar Butković
Zeljko Hladika/PIXSELL
11.09.2023.
u 15:13

U četvrtak će premijer predstaviti mjere, a mi smo predstavili samo konture, komentirao je ministar mora, prometa i infrastrukture

Ministar Oleg Butković komentirao je ovog ponedjeljka novi paket mjera koje će Vlada predstaviti u četvrtak, kao i sastanak koji će Vlada sutra održati s predstavnicima trgovačkih lanaca oko ograničavanja cijena određenih proizvoda. 

– Neke mjere na snazi su do kraja ožujka sljedeće godine, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, ponajprije što se tiče električne energije. Budući da je cijena struje manja, svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu pa ćemo vidjeti do četvrtka da vidimo što to njima znači, ima li to smisla. Ipak, o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti – poručio je Butković.

O sastanku s predstavnicima trgovačkih lanaca vezanom uz ograničavanje cijena proizvoda Butković nije htio mnogo otkriti

POVEZANI ČLANCI:

– To će napraviti ministar gospodarstva, ali postoji volja jednog trgovačkog lanca da se to napravi – poručio je Butković.

– U četvrtak će premijer predstaviti mjere, a mi smo predstavili samo konture. Tada ćemo u cijelosti moći javnosti predstaviti mjere. Sveobuhvatno je, ciljano, promjene postoje i po pitanju potrošnje električne energije – dodao je, naglašavajući kako će paket iznositi oko 500 milijuna eura. 

>> VIDEO Neobična konferencija srpskog predsjednika: Vučić donio košaru iz trgovine

Komentara 16

MA
Maltese
17:55 11.09.2023.

sreća da su izbori iduće godine pa ćemo još bar 6 mjeseci imati subvencije. problem će nastati kada izbori prođu

SG
Saul Goodman
15:20 11.09.2023.

Konzum vjerojatno "ima volju" , a ostale "boli patka" ponašaju se kao država u državi - uz podršku interesnih lobija u samoj vlasti. ista situacija kao i kod odvjetničko - javnobilježničkog lobija, Ovršnog zakona, agencija za naplatu potraživanja itd. Ne može im nitko ništa - a tu se dragi sugrađani ogleda stvarni suverenitet jedne države, ne oblačenjem dresa i deranjem. Samo to vas ne zanima.

OL
olujasviholuja
18:43 11.09.2023.

Znači nema 13 mirovine, jeer je ona 600 mil. eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije