radimir čačić:

Čačić: Vlada je potpisala 'ako nema privatizacije, ima likvidacije'

čačić, sveučilište u rijeci (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
08.11.2012.
u 17:19

Čačić je u Rijeci komentirao i prijepore oko gradnje TE Plomin C rekavši da će biti "onako kako struka kaže" dodajući da je pred lokalne izbore očekivano da IDS na Plominu pokušava dobiti poene

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić za današnjeg je prvog posjeta Sveučilištu u Rijeci, nakon što mu je rektor Pero Lučin u kampusu na Trsatu predstavio Sveučilište i razvojne planove vezane uz dovršetak gradnje kampusa, kazao da su investicije u znanje najkvalitetnije investicije.

– To je orijentacija Vlade, a nužno je da to prepoznaju i sredine koje su u stanju postati jezgre kvalitetnog obrazovanja kao što je to slučaj Rijeke koje već sada ima najkvalitetnije organizirano sveučilište u Hrvatskoj koje Rijeku pretvara u centar izvrsnosti – kazao je. U sklopu posjeta Čačić je na Ekonomskom fakultetu održao i predavanje studentima o investicijama kao faktoru rasta gospodarstva u kojem je naglasio da za ovogodišnji pad stranih investicija u Hrvatskoj nije kriva sadašnja Vlada, čak ni ona Jadranke Kosor, nego ona koja joj je prethodila jer projekti i dugoročne investicije nisu bile pripremljene. Nije bilo strateškog dugoročnog promišljanja jer se, kazao je, veliki projekti, primjerice oni u energetici, ne vide odmah.

Čačić je u Rijeci komentirao i prijepore oko gradnje TE Plomin C rekavši da će biti "onako kako struka kaže" dodajući da je pred lokalne izbore očekivano da IDS na Plominu pokušava dobiti poene. Osvrćući se na privatizaciju brodogradnje i sudbinu 3. maja, Čačić je kazao da je prva faza privatizacije Uljanika okončana i da je u tijeku drugi krug.

– U taj je koncept uključena i privatizacija 3. maja i ovoga trenutka to je predmet dogovora s Uljanikom za koji vjerujem da će biti uspješno okončan – kazao je Čačić poručujući da neće doći u riječki škver jer nije bio ni u drugim brodogradilištima te da njegove nedavne izjave o neizvjesnoj sudbini 3. maja nisu bile "ništa novo".

– Hrvatska je Vlada, kao što je poznato, potpisala "ako nema privatizacije, ima likvidacije", pa nisam stvarao nikakvu paniku, samo sam rekao ono što se zna – kazao je Čačić.

Za smanjivanje rastuće nelikvidnosti ključnim je Čačić ocijenio novi zakon koji će "očistiti" gospodarstvo od tvrtki koje ne rade, pri čemu će neizbježni biti stečajevi.

>> Čačić: Plinovod Južni tok odbila je još Sanaderova vlada

Komentara 12

ST
story
17:34 08.11.2012.

Prodavač magle nije rekao koja će struka potvrditi kako je termoelektrana na ugljen kod nas naj isplativiji i naj čišći projekt.Možda je to onaj stručnjak što ga je postavio u HEP?.....

CR
crocro
17:47 08.11.2012.

Onda bi gosp. Čačić trebao najviše investirati u svoje znanje.

NA
Naivčina
12:03 09.11.2012.

Čačiću, vrati mi mojih 170 Kn. + 10 kuna za parking + 150 kuna za izgubljeno vrijeme i nerviranje Malo o Hepovom načinu poslovanja Uredni sam platiša HEP-a šifra kupca 15640162 Otvoreno pismo Hep/u Događaj od 08.11.2012 Isključena mi jeučena mi je struja 08.11.2012. u 11h a pola sata kasnije nakon mog dolaska u Gunduličevu je ustanovljeno da sam preplatio dugovanje i da sam u debelom plusu tražim da mi vratite 170 Kn koje sam morao platiti za ponovno uključenje + 10 kuna za parking + 150 kuna za izgubljeno vrijeme i nerviranje. Smatram da činjenica što imate monopol na isporuku el. energije nije opravdanje za drsku krađu. Predlažem jednomjesečno isključivanje struje objektima u kojem stanuju članovi upravnog odbora i izvršni direktori Vaše lopovske firme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije