REAKCIJE NA UHIĆENJA U HAC-U

Čačić: Za HAC odgovornost leži na premijeru i ministrima

RADIMIR ČAČIĆ
Anđelko Suhodolčan
26.11.2009.
u 14:13

Dok USKOK i Državno odvjetništvo ne postave pitanje odgovornosti premijera i ministara za afere u HAC-u, kao i drugima u Hrvatskoj, sve ostaje na „igračima iz drugog reda“, smatra čelni čovjek HNS-a.

Uhićenja u HAC-u su očekivana i dobro je da su USKOK i Državno odvjetništvo počeli raditi svoj posao, iznosi u svom priopćenju za javnost predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

HAC je žarište potrošnje kroz koju su kombinacijom nesposobnosti i korupcije posljednjih nekoliko godina bačene milijarde kuna hrvatskih građana. Članovi uprave i kooperanti umiješani u korupciju moraju snositi odgovornost i o tome nema spora, ne dvoji čelni čovjek narodnjaka.

Međutim, ključna odgovornost leži na premijeru, resornom ministru i njegovim najbližim suradnicima, a tek nakon toga na upravi tvrtke. Jedan od bivših predsjednika uprave, Crnjak, to je i potvrdio u pisanom obliku izjavom da su se svi poslovi dodjeljivali u kabinetu ministra Kalmete. Dok USKOK i Državno odvjetništvo ne postave pitanje te odgovornosti afera HAC, kao i druge u Hrvatskoj, ostaje na „igračima iz drugog reda“, ocjenjuje Čačić.

Smiješno je i uvredljivo za hrvatsku javnost da u antikorupcijskom povjerenstvu Vlade sjedi ministar u čijem resoru i za čijeg mandata su bujale kriminalne i korupcijske afere najvišeg reda i da se upravo njegov „model“ uzima kao primjer borbe protiv korupcije, zaključuje u priopćenju predsjednik HNS-a.

Komentara 27

DU
Dudek
10:03 29.11.2009.

Čačić, vaše porijeklo imovine je dovaljan dokaz korupcije.Bili ste ministar graditelstva, imaliste svoju firmu koja je izvodila određene radove.Sramotno je da pričate o poštenju.Takve sve treba kazniti oduzeti krivo stečenu imovinu.

DU
Deleted user
15:20 26.11.2009.

Opet se javio Petricic(Cacic) i vice lopov drste lopova, i to radi godinama bez problema jer je umrezen u to elitno novinarsko drustvo na celu s Latinom i slicnim novinarima, umrezeni po mama, ocevima, bakama i djedovima, skraceno, komunjarama!!!

AB
abendblatt
19:40 26.11.2009.

Cacicu, ti koji se hvalis da si napravio Auto-cestu, najvise si i jamio, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije