Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar njuh

Čakovečki dizajneri stvorili zidni kalendar za prave sladokusce

'VARAZDIN / MEDIMURJE Stvaraonica Krug iz Cakovca izradila je zidni kalendar za 2011. nazvan Bajkoviti okusi Medimurja. Dizajner Ivan Goricanec, fotograf Denis Percic PRESNIIMIO Izak Vrtaric / VLM'
''
05.10.2010.
u 15:05

Izvorni recept dolazi iz kuharske knjige čakovečkog dvora obitelji Zrinski, kaže Ivan Goričanec, koji je osmislio i dizajnirao kalendar s 12 međimurskih specijaliteta.

– Odreske kučta natrljati češnjakom, posoliti, popapriti i utrljati slatku crvenu papriku. Obložiti kučet kolutima limuna, rasprostrti poculicu, umotati odreske u obliku pisma i peći 30 minuta... – recept je to koji će "ugrijati" brojne domove. Sladokusci će ga otkriti kada 1. prosinca iduće godine na svome zidnom kalendaru Okusi Međimurja 2011., koji je izradila čakovečka Stvaraonica Krug, okrenu novi list. Na njemu će, osim dana i mjeseca, biti recept za kučet v poculici te fotografija ovoga tradicionalnog međimurskog jela.

Izvorni recept dolazi iz kuharske knjige čakovečkog dvora obitelji Zrinski, kaže Ivan Goričanec, koji je osmislio i dizajnirao kalendar s 12 međimurskih specijaliteta. Poculica je trbušna maramica svinje, a kučet je pileći zabatak. U kalendaru su i pretepeni štrukli, pečena goska z hajdinskom kašom...

– Projekt je započeo katalogom Bajkoviti okusi Međimurja. Primili smo brojne pohvale. Stoga smo se i odlučili praktično približiti svakome kupcu ovim kalendarom – kaže.

Kalendare su ponudili uglednim tvrtkama, institucijama i pojedincima uz mogućnost da im na poleđinu ubace logo i podatke.

– No, nije sve u tržišnom naboju. Hrvatskoj gastrosceni u novom smo ruhu predstavili baštinske vrijednosti i okuse Međimurja na tanjuru i u čaši – ističe Goričanec. Naime, na leđnom kartonu, s fotografijama butelja, svakome je jelu pridruženo odgovarajuće međimursko vino. Atraktivne fotografije napravio je mladi Denis Perčić, fotograf i dizajner iz Stvaraonice Krug.

– U odabiru svakog recepta iznenađujuće angažirano sudjelovali su kuhari i domaćini restorana. Sudjelovao sam i obilno pomagao u aranžiranju kako bismo stvorili najbolje fotografije. Najljepši dio popodneva bilo je temeljito uklanjanje pripremljenih delicija s tanjura – uza osmijeh kaže Perčić.

Ključne riječi

Komentara 1

NA
naniteboy
21:28 07.10.2010.

Vrhunski odrađeno - kao i ostale stvari nastale u Stvaraonici Krug!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije