Najveća zapljena u S. Brodu

Čamcem iz BiH krijumčarili 6,8 kilograma marihuane

droga,zapljena droge,marihuana,slavonski brod,streljivo
Foto: Ivica Galović/PIXSEL
1/4
05.11.2013.
u 13:32

Muškarac je u čamcu s teritorija Bosne i Hercegovine prenio 6,8 kilograma marihuane, koju mu je prethodno dostavio 21-godišnji sumještanin. Vrijednost zaplijenjene droge na crnom se tržištu kreće oko 14.000 eura

Brodsko-posavska policija zaplijenila je u ponedjeljak ujutro u akciji suzbijanja prekograničnog kriminala dosad najveću količinu droge na Savi u blizini Klakara.

Granična je policija oko 6.10 sati uočila muškarca koji je čamcem ilegalno prešao državnu granicu. Sačekali su ga na hrvatskoj strani i utvrdili kako se radi o 46-godišnjaku iz Slavonskog Broda. On je u čamcu s teritorija Bosne i Hercegovine prenio 6,8 kilograma marihuane, koju mu je prethodno dostavio 21-godišnji sumještanin. Vrijednost zaplijenjene droge na crnom se tržištu kreće oko 14.000 eura.

- Temeljem prikupljenih saznanja, u noći s nedjelje na ponedjeljak postavili smo naše uređaje za noćno snimanje državne granice, takozvanu termoviziju, i pomoću njih otkrili muškarca kako vesla iz Hrvatske u BiH – rekao je načelnik Postaje granične policije Milan Budimir. On nije negirao mogućnost da se radi o uvriježenom načinu nabavke droge za hrvatsko tržište, dodavši kako se u tom smislu nastavlja istraživanje u suradni s policijom BiH. U vikendici 46-godišnjaka u Klakaru pronađena je i veća količina streljiva, spremnika za automatsku pušku, patrona, kubura i lovačka puška. Oba kriminalca kazneno su prijavljena i prijeti im od jedne do 15 godina zatvora.

Komentara 1

JA
jazov1235
21:20 07.11.2013.

Osuditi treba veće ribe a ne sirotinju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije