Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema mjesta panici

Capak: Cirkuliraju tri nova soja. Pratimo situaciju, a ako dođe do pogoršanja spremni smo reagirati

Zagreb: Stručni skup "Plan za srce" i panel-rasprava "Što donosi i koji je hrvatski plan za zdravlje srca?"
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.09.2023.
u 10:51

Kazao je Capak i da se u čitavom svijetu bilježi porast zaraženih.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je situaciju s Covidom u svijetu i Hrvatskoj. Kazao je da u svijetu cirkuliraju tri nova soja. 

"Od osmog mjeseca nam je broj novootkrivenih slučajeva nešto narastao, ali to nisu još uvijek zabrinjavajuće brojke. U svijetu cirkuliraju tri nova soja koji imaju značajne mutacije na šiljastom proteinu što im omogućava da izbjegavaju imunitet stečen, bilo preboljenjem, bilo cijepljenjem. Taj porast nije zabrinjavajuć, pratimo situaciju. Zasad ne uvodimo nikakve nove mjere. Ako se situacija pogorša spremni smo reagirati", kazao je Capak.

VEZANI ČLANCI:

Kazao je Capak i da se u čitavom svijetu bilježi porast zaraženih. 

Imamo novo cjepivo, što je bitno, kazao je Capak. "Mi smo 18. 9. počeli s cijepljenjem novom varijantom Pfizerovog cjepiva. Preporučujemo da se cijepe rizične skupine, osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici, ali dakako cjepiva ima dovoljno i moći će se cijepiti svi oni koji žele", dodao je. 

Prema podacima objavljenim u ponedjeljak u posljednjih sedam dana u Hrvatskoj je zabilježeno 237 novih slučajeva zaraze te su evidentirana 373 aktivna slučaja. U posljednjih sedam dana umrlo je 14 osoba s covidom, a u samoizolaciji je 65 osoba. Proteklog tjedna u Hrvatskoj je utrošeno svega 19 doza cjepiva, a od toga su četiri osobe cijepljene prvom dozom. 

Video: Propusnice, maske i prazne ulice: Prisjetite se kako je izgledao život u doba korone

 

Komentara 24

CA
cavecanem
11:49 22.09.2023.

Opet bi malo terorizirali ljude. Nećete ovaj put.

OK
OkošBokoš
11:24 22.09.2023.

Kakva prodaja magle, može pričati šta hoće, opet su počeli sa propagandom cjepljenja, a vidim dobiju jako puno prostora u medijima. Popričajte malo s ljudima koji su se uništili cjepivima

LO
Lolita3
13:26 22.09.2023.

Nije nam falio, ali evo, ukaz'o se i Capak. Isti Robinson Cruso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije