ŠIRA PRIMJENA

Capak i Beroš odbacili navode o uvođenje COVID potvrda u trgovačkim centrima

Na GP Bregana demonstriran prelazak gradnice s EU digitalnom COVID potvrdom
Josip Regovic/PIXSELL
20.10.2021.
u 18:43

Krunoslav Capak kazao je u utorak da je uvođenje COVID potvrda u zdravstvo uspjelo.

Nakon što je danas potvrđeno više od 3100 slučajeva koronavirus, pojavila se neslužbena informacija o tome kako će COVID potvrde postati obvezne i u trgovačkim centrima nakon 1. studenog ako brojke do tada nastave rasti dosadašnjim tempom. 

Međutim, ministar zdravstva Vili Beroš odbacio je te navode za Telegram te je istaknuo kako unatoč zabrinjavajućoj epidemiološkoj situaciji nije bilo razgovora da bi proširenje covid potvrda “doista bilo vezano za neki datum ili nešto određeno”. 

No, naglasio je da proširenje korištenja COVID potvrda za sad teoretska mogućnost i da se situacija svakodnevno evaluira. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je za Dnevnik.hr kako neće doći do uvođenja COVID potvrda. 

Podsjećamo,  Capak je u utorak kazao govoreći o proširenju upotrebe COVID potvrda da se o tome ne razmišlja, no vjeruje da bi o tome uskoro moglo biti govora. Ustvrdio je tad da je uvođenje COVID potvrda u zdravstvo uspjelo. 

VIDEO: Najavljena šira primjena COVID potvrda: Bit će potrebne i za shopping centre?

Komentara 17

DU
Deleted user
18:46 20.10.2021.

"Krunoslav Capak kazao je u utorak da je uvođenje COVID potvrda u zdravstvo uspjelo. " E baš je uspjelo! Sada cijepljeni mogu slobodno širiti virus po bolnicama!!!

PV
prcko.vita
18:51 20.10.2021.

Hvala Bogu. Brojke će i dalje rasti jer COVID potvrde nemogu zaustaviti širenje virusa. Kako to nemože ući u vašu glavu? Evo vam primjer: jel Stanković u nedjelju bio pozitivan, jest, jel imao COVID potvrdu, jeste, što mislite koliko takvihh ima koji su pozitivni, a nemaju nikakve simptome, a imaju COVID potvrde, i lijepo idu po bolnicama, dućanima, itd... i šire zarazu. Stanković se slučajno testirao pa je slučajno saznao. Razumijete li ??? O Bože, zar je to tako teško shvatiti? COVID potvrde nemogu pomoći u smanjivanju širenja virusa.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
19:00 20.10.2021.

Prvo, to je ispravna odluka, jer Covid potvrda potvrđuje samo da ste cijepljeni, i NIŠTA drugo! Niti da ste "čisti" od korone, niti da ćete takvi ostati, niti da nećete zaraziti druge. Drugo, nema šanse da se ova vlada suprotstavii stranim trgovačkim lancima, sve i da potvrde imaju smisla. 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije