Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VARAŽDINSKOG PODUZETNIKA

Carina zaustavila jednu pošiljku Mihalićevih covid testova: 'Uvoznik nije osigurao uvjete čuvanja'

Varaždin: Dizajner Filip Mihalić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
02.05.2023.
u 17:59

Farmaceutsku inspekciju na spornu je Buryenovu pošiljku brzih testova upozorila zagrebačka carina

Jedna pošiljka antigenskih testova koje je u Hrvatsku uvozila tvrtka Buryen u vlasništvu 24-godišnjeg Filipa Mihalića, sina varaždinskog HDZ-ovca Anđelka Mihalića, zaustavljena je prošle godine i bio je zabranjen uvoz te pošiljke u Hrvatsku. Uvoz je zabranila farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva. Farmaceutski inspektori su pregledali dokumentaciju pošiljke na koju je upozorio Područni carinski ured Zagreb Ministarstva financija.

Postojala je opravdana sumnja da in vitro dijagnostički medicinski proizvod "Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card" kineskog proizvođača Xiamen Boson Biotech Co. Ltd. nije u skladu s Uredbom EU 2019/ 1020. 

 

Farmaceutska inspekcija pregledom je utvrdila da uvoznik nije mogao dokazati da je tijekom transporta osigurao uvjete čuvanja proizvoda koje je propisao proizvođač, a prilikom uvoza nije posjedovao ažuriranu ispravu o sukladnosti i drugu odgovarajuću dokumentaciju kojem se potvrđuje sukladnost medicinskog proizvoda sa zahtjevima direktive EU. 

"Sukladno svemu navedenome, farmaceutska inspekcija postupila je prema Zakonu o medicinskim proizvodima i Zakonu o općem upravnom postupku te je zabranila uvoz pošiljke, a rješenje o zabrani dostavila i Područnom carinskom uredu Zračne luke Zagreb koja je nadležna za daljnje postupanje u navedenom slučaju. Od važnosti je dodatno naglasiti da je farmaceutska inspekcija postupila prema zakonskoj proceduri i ovlastima propisanima Zakonom o medicinskim proizvodima, dok su za uvoz roba, usluga, certificiranje i verifikaciju proizvoda zadužene ostale nadležne institucije", kažu u Ministarstvu zdravstva napominjući da su traju policijski izvidi ovog slučaja.

>> VIDEO Državni tajnik šokiran tijelima na podu bolnice: 'Ravnateljica je nesposobna obavljati svoj posao'


 

Komentara 16

JO
jocoudriga
18:33 02.05.2023.

Eto o kome ovisi zdravlje nacije.

Avatar Make my day
Make my day
21:06 02.05.2023.

Na slici djeluje bezopasno a u stvarnosti profesionalni kriminalac koji bi ti i otrov prodao u celofanu, živi otpad. Ali ništa novog od domoljubnog podmlatka. Sve u skladu sa očekivanjima...

DU
Deleted user
00:50 03.05.2023.

Dobio je smiješnu kaznu za krivotvorenje kuna, pa je samo nastavio obiteljski biznis krivotvorenja sa testovima,bjadno nam zdravstvo kad posluje sa ovakvim poštenim hadeze obiteljima, još i majka zaposlena na visokoj funkciji u bolnici. Ni mrve morala kod ove lopovske obitelji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije