NA OPREZU

Čekaju se nalazi turistkinje iz Kine, liječnici ne misle da je riječ o koronavirusu

Koronavirus u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.01.2020.
u 10:22

Turisti iz Kine na putovanju su po Europi već dulje vrijeme, a zadnjih nekoliko dana su u Hrvatskoj

U Uredu istarskog župana danas će biti održan sastanak u vezi sa slučajem turistkinje iz Kine koja je jučer u Općoj bolnici Pula obavila pretrage zbog respiratornih problema. Sudionici sastanka potom će se obratiti javnosti. No, neslužbeno doznajemo, da razloga za brigu u ovom slučaju nema. 

Naime, prvi nalazi i rezultati pregleda turistkinje koja je na putovanju po Europi u pratnji oca i čija obitelj nije iz dijela Kine odakle se virus proširio ne upućuju na obolijevanje od koronavirusa, prenijeli su mediji. To je potvrdila i ravnateljica Opće bolnice Pula.

No, zbog dodatnog opreza, iz pulske su bolnice kontaktirali kolege u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu gdje su im rekli da po kliničkoj slici ne misle da je riječ o koronavirusu. Ipak, u zagrebačku kliniku upućeni su na pregled kompletirani nalazi turistkinje, o čemu će također biti riječ na tiskovnoj konferenciji.

Turisti iz Kine na putovanju po Europi već su dulje vrijeme, a zadnjih nekoliko dana su u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije