VIROVITICA

"Čekam da me Mesić tuži, a natpis ostaje dok su generali u zatvoru"

mesić, virovitica, plakat (1)
Foto: Marija Lovrenc
1/3
20.04.2011.
u 14:48

Na metarskom reklamnom zaslonu u središtu grada virovitički poduzetnik prozvao je Stjepana Mesića za veleizdaju

VIROVITICA – Fotografija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića s hrvatskom zastavom u pozadini i crvenim natpisom "veleizdajnik“ vrti se od ovog tjedna na velikom LED-zaslonu u središtu Virovitice, odmah nakon fotografije na kojoj uz generale Gotovinu i Markača stoji natpis „Heroji“. Bunt je to virovitičkog poduzetnika Milana Fehira na presude hrvatskim generalima u Haagu i ulogu bivšeg predsjednika u cijelom slučaju.

 – Nije važno koliko sam platio reklamu, neka me stoji svega što imam, a vrtjet će se na ekranu dok god hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač ne izađu iz zatvora ili Stjepan Mesić ne završi u njemu – kategoričan je M. Fehir.

 – Način na koji je odao službenu tajnu i službene dokumente kao da je riječ o njegovoj svojini nije ništa drugo nego veleizdaja, a jasno je što je govorio kao svjedok u Haagu. Nije me strah reakcije, dapače, napravio sam ovo s ciljem da izazovem bilo kakvu reakciju. Ako se veleizdajnik osjeća krivim, neka me slobodno tuži. Mislim da svatko tko voli svoju zemlju danas razmišlja poput mene – istaknuo je Fehir.

Potporu poduzetnikovu javnom buntu dali su Virovitičani.

– Svi mislimo tako, čestitke na inicijativi i hrabrosti. Dosta je lažne demokracije, lopovluka i izdaje, a ako će ga tko tužiti, morao bi tužiti i sve medije, cijeli narod. Vrijeme da se kaže istina – poručio je Virovitičanin Ante Kovačić. Predsjednik Hvidre Josip Đakić također podržava ovu vrstu bunta.
– Svaki branitelj misli kao i Fehir, ono što je Mesić napravio za Hrvatsku i generale ne može se nazvati nikako drugačije nego veleizdajom – smatra J. Đakić.

Virovitički poduzetnik zbog javnog bunta može zaraditi prijavu samo ako oštećena strana, odnosno bivši predsjednik protiv njega podnese tužbu, u protivnom, riječ je o plaćenoj reklami na javnom mjestu za koju ne može odgovarati, stav je policije.

Komentara 29

MI
mica1111
15:08 20.04.2011.

...avaj,draga moja tkz novinarka...al vam je pravo jača strana... ...pa policija ovo može po službenoj dužnosti skinut i vjerojatno hoće,jer je remećenje javnog reda i mira... ...u svakoj normalnoj državi bi se zgrozili osim kod nas...

MI
mica1111
15:16 20.04.2011.

...a vidim i da je policiji pravo jača strana...znači da bi svatko od nas mogao platiti reklamu sa bilo kakvim sadržajem...jer je to eto netko imao novaca i platio... ...ajme umrijet ću od smijeha... ...o jadna zemljo...ovakve gluposti samo u u Slavoniji možeš vidjeti...

MO
morituriite
16:48 20.04.2011.

Lance i na ruke i na noge i oko vrata čim sleti iz Kine. A kako nema smrtne kazne onda doživotna i u ćeliju s drugim veleizdajnikom Sanaderom. Tu neka obojica istrunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije