oglasili se iz bolnice

Čehinja stradala u eksploziji kod Obrovca stabilno: 'Danas odluka o daljnjem liječenju u Češkoj'

Zadar: Ministrica Murganic obišla djecu u Općoj bolnici koju je otac bacio s balkona kuće na Pagu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
Autori: Frane Šarić, Hina
21.06.2024.
u 12:27

Češka obitelj svjesno ignorirala upozorenja.

Zadarska bolnica izvijestila je o trenutnom stanju dvije teško ozlijeđene češke državljanke koje su stradale u nesreći kod Obrovca. U eksploziji eksplozivne naprave, koja se dogodila prošle srijede, život je izgubilo devetogodišnje dijete.

Prema izjavama iz ureda ravnatelja zadarske opće bolnice, Željka Čuline, pacijentica s ozljedama trbuha je stabilno i premještena je na Odjel opće kirurgije tijekom jučerašnjeg dana u večernjim satima. Druga pacijentica, koja ima ozljedu oka, i dalje se nalazi na liječenju na Odjelu za oftalmologiju i optometriju te je također stabilno. "Tijekom dana se predviđa dodatna obrada nakon koje će se odlučiti o daljnjem smjeru njenog liječenja na jednoj od oftalmoloških klinika u Republici Hrvatskoj ili u matičnoj zemlji",  istakli su iz ureda ravnatelja zadarske opće bolnice, Željka Čuline.

Glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, izjavio je u petak da je češka obitelj, čije je dijete stradalo u eksploziji, na vojnom poligonu u kninskom zaleđu pronašla ubojito sredstvo koje su olako i nepromišljeno ponijeli svojim automobilom. Eksplozija je nastala nakon što su se zaustavili zbog kvara na vozilu.

"Prema prikupljenim saznanjima i obavijestima, sumnjičimo oca preminulog djeteta za počinjenje teškog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti, povezanog s dovođenjem u opasnost života i imovine. On je uhićen i bit će priveden pritvorskom nadzorniku," rekao je Milina.

VEZANI ČLANCI: 

Prema izvoru Jutarnjeg lista, češka obitelj je svjesno ignorirala upozorenja i ušla duboko u vojni poligon, gdje su skupljali razne vojne materijale i slikali se kraj nefunkcionalnog tenka. "Oni tamo nisu smjeli biti i čini se da je dječak naišao na neaktiviran 40-milimetarski protuoklopni metak, koji je kasnije neopreznim rukovanjem aktivirao," rekao je izvor.

Podsjećamo, tragedija kod Obrovca dogodila se kada je eksplozivna naprava eksplodirala nakon što ju je obitelj pronašla na vojnom poligonu. Ovaj tragični događaj podsjetio je na opasnosti zaostalih eksplozivnih sredstava na područjima gdje su se provodile vojne vježbe. Danas će biti donesena odluka hoće li se pacijentice nastaviti liječiti u Češkoj.

>>> FOTO Samo srećom nitko nije stradao: Kamion se prevrnuo preko oba traka državne ceste

Zadar: Ministrica Murganic obišla djecu u Općoj bolnici koju je otac bacio s balkona kuće na Pagu
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije