SUŠA I ŽEGA OPUSTOŠILE POLJA

Cijene paprike, krastavaca, rajčica... 'obećavaju' skupu zimnicu

28.08.2024.
u 06:26

Osim kukuruza, u Hrvatskoj se od ratarskih kultura očekuju i niži prinosi suncokreta, soje te šećerne repe, koju napada novi štetnik na hrvatskim njivama

Komentara 19

Avatar anlaser
anlaser
07:58 28.08.2024.

Neki "poljoprivrednici" su se obogatili na poticajima za livade i šikare . Država baca u vjetar novce koji se ne koriste u svrhu za koju se dijele . Koliko je od tih silnih milijardi iskorišteno za navodnjavanje , zasjenjivanje i unapređenje proizvodnje ? Na dnu smo EU po isplativosti proizvodnje . Borinci , nekada najveći voćnjak u Europi je imao proizvodnju jabuka za cijelu Europu ali banda ga je morala uništiti ,rascjepkat i rasprodati . Poticaj se može dati samo za predane proizvode i to je jedini način da se zaista potakne prava ekonomska proizvodnja .

Avatar pendreck
pendreck
07:21 28.08.2024.

Navodnjavanje bi moglo pomoći...

AK
Aka
07:20 28.08.2024.

Zaista ne znam tko još danas radi zimnicu a da živi u gradu? Zimnicu mogu raditi ljudi koji imaju svoje kuće ili žive na selu pa imaju svoje povrče u vrtu. Kupovati ovo povrče zatrovano pesticidima i kiseliti ga je obična glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije