pokušaj otmice

Čorak: Mislio sam da su iz kvarta, a onda su zaredali udarci šokerom

'16.05.2013., Zagreb - Na Opcinskom kaznenenom sudu pocelo je sudjenje prvooptuzenom Goranu Sudarevicu koji je u bijegu i jos petorici optuzenih, od kojih je jedan u pritvoru.  Photo: Goran Stanzl/PIX
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
17.05.2013.
u 10:30

Čorak je u istrazi kazao da Sudarevića površno zna jer se kod njega zanimao za kupnju katamarana od pola milijuna eura

Zbog pokušaja otmice Krešimira Čorka, bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića, počelo je suđenje Goranu Sudareviću koji je u bijegu te Marku Grzunovu, Marku Vargi i Leu Slijepčeviću. Uz njih sudi se i Bori Milanoviću da je nakon neuspjele otmice pomogao polubratu Goranu Sudareviću "skloniti" Hyundai, a Draženu Pavloviću da je pomogao Sudareviću da skrije pištolj.

Slijepčević nije šutio

Tog 22. ožujka 2011. pet minuta prije ponoći Sudarević je na zagrebačkom Vrbiku čekao da se Čorak vrati u stan. Kad se Čorak u Jeepu parkirao ispred garaže, prišli su mu Grzunov te Varga i Slijepčević, navodi se u optužnici. Nisu ga uspjeli oteti jer su susjedi zbog njegova zapomaganja izašli na balkone. Pred zagrebačkim sucem Markom Benčićem optuženi su zanijekali krivnju, a obranu će iznijeti na kraju postupka. No, u istrazi se Slijepčević branio da ga je tri ili četiri tjedna prije nazvao Sudarević i pitao zanima li ga neki posao.

– Ja sam trebao samo sjesti u Mercedes kad se Čorak parkira, a oni bi ga ugurali u auto. Kad se Čorak parkirao, Varga i Grzunov su ga zaskočili, a ja sam upalio Mercedes i bio spreman krenuti kad ga uguraju. Čorak je toliko vikao da su susjedi izišli na balkone i prozore. Pao je na pod i nisu ga više mogli podići, pa je Sudarević, koji je čekao u drugom autu, viknuo da bježimo. Nakon nekoliko dana Sudarević mi je rekao da će otputovati i da se svatko snalazi na svoj način – svjedočio je Slijepčević. Za Sudarevićem, koji je u Venezueli, na snazi je tjeralica. Njegov polubrat Milanović u istrazi se branio:

– Goran me nazvao i pitao me može li skloniti auto jer ima problema. Bilo mi je jasno da nije zbog žmigavca, ali nije mi bilo ni na kraj pamti da je zbog ovog za što se tereti jer nema šanse da bih mu pomogao.

Pružio im ključ od auta

Čorak je u istrazi ispričao da površno zna Sudarevića jer se jednom kod njega zanimao za kupnju katamarana od pola milijuna eura, koji je mogao ploviti preko Atlantika.

– Toga dana vratio sam se iz Rusije, a navečer sam bio kod supruge i djece na drugoj adresi. Kad sam se parkirao, trojica s fantomkama na licu krenula su prema meni. Mislio sam da se radi o klincima iz kvarta pa sam pitao koliko im novaca treba, no nisu reagirali. Pružio sam im ključ od auta, ali nisu ni na to reagirali. Jedan mi je prislonio pištolj na čelo, dvojica su me udarala elektrošokerom – svjedočio je Čorak u istrazi. 

>> Žena se pobrinula za oružje, a polubrat sakrio auto za otmicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije