podrška izraelu iz BiH

Čović objavio fotografiju s Netanyahuom i osudio napad: 'Izražavam sućut za svaku žrtvu i razaranja'

dragan čović
Foto: Armin Durgut/Pixsell
1/5
08.10.2023.
u 11:01

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto osudila je Hamasov teroristički napad ističući da BiH stoji uz Izrael

Čelnik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović izrazio je nadu da će se mir brzo uspostaviti na Bliskom istoku u objavi na X platformi na kojoj je postavio i fotografiju s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, a nasilje su osudili i drugi dužnosnici iz Bosne i Hrecegovine. "Užasni prizori napada na Izrael. Izražavam sućut za svaku žrtvu i razaranja koja su se dogodila", napisao je Čović na X platformi.  Izrazio je nadau da će brzo biti uspostavljen mir. 

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto osudila je Hamasov teroristički napad ističući da BiH stoji uz Izrael. "Nedvosmisleno osuđujem nepravedan i brutalan napad Hamasa na Izrael i njegove građane. Čvrsto stojimo uz Izrael u ovim teškim trenucima", napisala je Krišto.  

I premijer Federacije BiH Nermin Nikšić osudio je nasilje navodeći da je Bosna i Hercegovina slično prolazila prije 30 godina.

GALERIJA Napad Hamasa na Izrael

dragan čović
1/32

"Nasilje je neprihvatljivo u svakoj formi, a naročito ono koje podrazumijeva stradanje civila'', istaknuo je premijer Federacije BiH i čelnik SDP-a BiH Nermin Nikšić. 

Na zgradi Sveučilišta u Mostaru tijekom protekle noći projicirana je zastava Izraela te su izrazili potporu akademskim partnerima i osudili teroristički napad. 

Video: Noćni napad na Tel Aviv

 

Ključne riječi

Komentara 1

XA
xaron
23:14 08.10.2023.

Hrvati u BH i Izraelci imaju istog neprijatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije