POBJEGAO IZ KAVEZA

Pas napravio kaos na avionu Croatia Airlinesa. Kompanija preventivno povukla zrakoplov iz prometa

Svečani prvi let Croatia Airlines novim zrakoplovom Airbus A220 na letu Zagreb - Split
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
11.10.2024.
u 17:03

Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu, objasnili su

Zrakoplov Croatia Airlinesa OU486 morao je otkazati polijetanje, a let je morao biti otkazan iz Zagreba za Stockholm, nakon što se pas bio oslobodio iz svog kaveza u prtljažnom prostoru i oštetio unutrašnjost. Kako smo doznali od domaćeg avioprijevoznika, avion je nakon incidenta koji se dogodio 30. rujna prevezen na tehnički pregled, a i dalje nije poznato kako se pas oslobodio iz kaveza. 

- U tijeku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja sa psom u prtljažnom prostoru zrakoplova uoči redovitog leta OU486 Zagreb - Stockholm 30. rujna ove godine. Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru zrakoplova planiranog za let OU486 donesena je odluka da se zrakoplov preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamjenskim zrakoplovom - objasnili su, dodajući kako je sve odrađeno prema pravilima. 

- Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prijevozu životinja u zrakoplovu - kazali su.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Trebala je biti ponos grada, a pretvorila se u ruševinu: Nakon skoro 40 godina propadanja postat će spas za najmlađe

Svečani prvi let Croatia Airlines novim zrakoplovom Airbus A220 na letu Zagreb - Split
1/23

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
18:16 11.10.2024.

"Pas napravio kaos NA avionu " ? Hrvatski je U. Engleski NA (ON ).

Avatar drug Joža
drug Joža
17:11 11.10.2024.

Pas mu mater...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije