Reagiranje Ladonje

Cuccurin: Jakovčić odlazi u prošlost

plinio cuccurin (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
27.09.2011.
u 12:36

O Jakovčićevu vrijeđanju Ladonjinih predizbora Cuccurin kaže da je županu želja skrenuti pozornost s “olakog i bespredmetnog trošenja novca na putovanja, primjerice u Dubai i Ameriku"

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin reagirao je danas priopćenjem na riječi istarskog župana Ivana Jakovčića izrečene na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije povodom Dana županije. Naime, unatoč svečarskoj atmosferi i obilježavanju “Rujanskih dana”, sjedinjenja Istre s Hrvatskom 1943. godine, župan Jakovčić u svom je govoru kritizirao oporbu. Poručivši da će ostvariti sva ključna obećanja koja su građanima Istre dali, Jakovčić je kazao da i danas ne može razumjeti kako je oporba u Skupštini glasala protiv gradnje nove bolnice. Aludirajući na Ladonjine predizbore, Jakovčić je rekao da razbacuju novac organiziranjem političkih farsi “umjesto da te milijune doniraju bolnici i time iskreno pokažu brigu za građane”.

Jadno i bijedno zvučale su riječi Ivana Jakovčića u ozračju jednoglasnog prihvaćanja Deklaracije o značaju Rujanskih odluka te isticanja suživota i tolerancije kao nasljeđa iz tog vremena, navodi u priopćenju Plinio Cuccurin napominjući kako upravo Rujanske odluke predstavljaju odmak istarskih građana od totalitarizma i želje za prihvaćanjem drukčijeg mišljenja. Jakovčić se obrušio na one koji ne misle kao IDS i time pokazao da pripada vremenu prije Rujanskih odluka, kaže Cuccurin te dodaje da se “naizgled neobjašnjivim čini lažno prozivanje Ladonje zbog pulske bolnice, a da se ne osvrne na očite grube povrede u radu rukovodstva te ustanove, a na štetu istarskih građana.” O Jakovčićevu vrijeđanju Ladonjinih predizbora Cuccurin kaže da je županu želja skrenuti pozornost s “olakog i bespredmetnog trošenja novca na putovanja, primjerice u Dubai i Ameriku sa svojom svitom”. Sve to pokazuje županov nepovratan proces odlaska u povijest, zaključuje Cuccurin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije