Sjećanje na heroje

Cvijeće i svijeće na grobovima vukovarskih branitelja

Vukovar
Branimir Bradarić/VLM
17.11.2011.
u 11:58

Svake godine sve nam je teže jer godine prolaze, a mnogi od nas još uvijek nisu pronašli najmilije

Polaganjem ruža i paljenjem svijeća na grobove poginulih hrvatskih branitelja danas se i Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja uključila u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

– Svake godine nam je sve teže jer godine prolaze a mnogi od nas još uvijek nisu pronašli najmilije. Oni koji su pronašli svoje danas imaju barem gdje doći i zapaliti svijeću za razliku od nas koji još uvijek živimo u iščekivanju, kaže Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koja i danas traga za nestalim bratom i zaručnikom. Dodaje da i nju, ali i druge majke i obitelji nestalih, boli što nitko nije odgovarao za počinje zločine. Prema podacima Mande Patko, predsjednice udruge Vukovarske majke, na popisu nestalih danas se nalaze imena 306 Vukovaraca.

– Strašno je to da niti poslije 20 godina ništa se ne zna o njima i njihovim sudbinama. Godišnje se u Hrvatskoj identificira nekih 70-80 osoba što znači da će nam trebati 15-20 godina da riješimo pitanja nestalih. Najveći problem su informacije koje se i dalje taje, kaže Patko. Podsjeća da ona za svojim suprugom Stjepanom, sa kojim je zajedno zatočena u Veleprometu 8. studenoga 1991. godine, traga već 20 godina ali bez uspjeha.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:42 17.11.2011.

Dali ce Milanovic otici sa istarskom brigadom, Stazic, Linic,Cacic, Jakovcic,Pusic, Pupovac pokloniti se zrtvama u domovinskom ratu, poloziti vijence na grobove hrabrih branitelja hrabrog naroda koji je stvorio drzavu Hrvatsku sigurno nece jer oni nisu dio ni hrabrog naroda ni hrabre drzave niti su za bilo sto sto se zove hrvatsko!!!

ZE
.zeitgeist.
15:08 17.11.2011.

JURO Pupovas ti je sa HDZom. A ti da si bio na braniku domovine, ne bi Vukovar koristio za stranačku propagandu.

FE
Felicijen
15:22 17.11.2011.

Neka im je svima laka zemljica i sreća je da ne vide sve ovo oko nas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije