Ostvaren projekt

Da bi stigli, neki su pješačili i sat vremena do dvorane

'15.01.2011.Osnovna skola, Gornje Jesenje - Predsjednik RH dr. Ivo Josipovic svecano je otvorio novu skolsku dvoranu tako sto je udario loptu prema golu. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
17.01.2011.
u 15:00

Program korištenja dvorane još nije utvrđen, a sportaši jedva čekaju da zaigraju u svojoj sportskoj ljepotici

Potkraj prošle godine, nakon četiri godine gradnje, dovršena je sportska dvorana uz Osnovnu školu u Gornjem Jesenju, koja se nalazi na najvišoj kvoti u Županiji, na 300 metara nadmorske visine.

Investicija je vrijedna 8,5 milijuna kuna, a radove su zajedno financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i Općina, a gradila ju je domaća tvrtka Geo oprema Ciglenečki.

Svakome dio

Sportski objekt prostire se na 1750 četvornih metara, od čega je 750 namijenjeno učenicima škole, a drugim dijelom koristit će se sportaši i mještani za različite manifestacije. Program korištenja dvorane još nije utvrđen, a to jedva čekaju članovi Sportske udruge. Kako nam je rekao predsjednik Anđelko Draganić, nogomet zimi igraju u dvoranama u susjednim općinama, pa čak i u Lepoglavi u Varaždinskoj županiji, gdje je korištenje dvorane nešto jeftinije.

– Sada smo dobili svoju dvoranu i jedva čekamo kada ćemo zaigrati u njoj – rekao nam je Draganić.

U Jesenju, koje ima samo 1600 stanovnika, trude se mladima osigurati što bolje uvjete za obrazovanje kako ne bi morali odlaziti iz svoga mjesta u potrazi za boljim životom. Svim redovitim studentima, a u Jesenju ih je 34, isplaćuje se 500 kuna na mjesec, a srednjoškolci dobivaju po 300 kuna.

Jesenje je i jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj koje roditeljima novorođenčeta isplaćuju čak pet tisuća kuna. Stoga je novi objekt namijenjen ponajprije mladima, ali i ostalim mještanima bio poseban događaj jer Jesejanci su imali čast da im na otvaranju dvorane poseban gost bude predsjednik države Ivo Josipović, koji je pucanjem lopte na gol na simboličan način otvorio objekt.

– Imali smo samo pet dana da pripremimo program za predsjednika, učenici su bili uzbuđeni, ali zadovoljni smo svi, sve je proteklo spontano i po domaći – rekla je Ljerka Malogorski Dragoslavić, ravnateljica škole.

Pješačili i sat vremena

Prostor dvorane bio je premalen da primi sve mještane, mlade i stare, od kojih su neki pješačili sat vremena iz okolnih sela do središta općine, a među njima bila je i jedna 91-godišnjakinja! U dvorani je bilo i svih 130 učenika ove škole koji su došli proslaviti ovaj događaj i vidjeti uživo predsjednika koji je rekao da pucanjem na gol želi poslati poruku.

– Važno je znati zabiti gol, a to bi trebali znati i ljudi u Vladi, ministarstvima i poduzećima, kako bi nas znali izvući iz recesije i uvesti u EU – rekao je Josipović. Kao uspomenu na ovaj događaj učenicima je predsjednik potpisao nogometne lopte, a uživao je i u bogatom kulturno-umjetničkom programu učenika škole. Dvoranu i sve one koji će se njome služiti blagoslovio je župnik Josip Krčmar.

Za sjećanje na zagorske brege načelnik općine Ivan Maligec predsjedniku je uručio umjetnički rad, pejzaž Jesenja, rad Marije Čukelj, kao i monografiju općine. Mještani su se nakon odlaska visokoga gosta i brojnih političara nastavili družiti uz svoje Podvinčane.

Komentara 1

LU
ludva
00:56 19.01.2011.

hmmm stara priča..umjesto da se otvaraju radna mjesta..oni otvaraju sportske dvorane.....dobili buju igara..al ne i kruha čini mi se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije