ANALIZA

Da bi većina bila sigurna to mora biti i manjina, nasilje se lako rasplamsa

27.08.2024.
u 12:25

Spoj nezadovoljstva i besperspektivnosti, kulture nasilja, rasizma i krajnje desne simbolike koja može potaknuti iste takve stavove potencijalno je eksplozivan i može ugroziti našu krhku demokraciju

Ključne riječi

Komentara 3

EJ
ejStef
13:34 27.08.2024.

Lijeve politike su puno opasnije za demokraciju od desnih, to se pokazuje i u EU i u SAD-u ili Kanadi. Favoriziranje manjina i interesnih grupa dugoročno je puno pogubnije za društvo nego desne politike "zaštite" suvereniteta i konzervativnijih vrijednosti... Lijeve politike uvode cenzure i zabrane, podešavaju zakone, a zapravo se sve svodi na političku kupovinu manjinskih grupa i u zadnje vrijeme usađivanja krivnje u većinsko, domicilno stanovništvo da bi se stvorila nekakav osjećaj obaveze... Onda se netko čudi što imamo radikalne islamističke grupe, getoe gdje ne vrijede zakoni, guranje problema s imigrantima pod tepih itd. Njemačka ima već trećinu stanovništva koji nisu Nijemci, a većina od njih nije mentalno i kulturno asimilirana u društvo. Imaju sva prava, koriste puno socijalnih benefita, a dobar dio njih ne pridonosi društvu... Problem EU-a je počeo sa skretanjem lijevo u nekim stvarima i ekstremno lijevo, sada optuživati desnicu, što je zapravo reakcija na preveliko skretanje lijevo, je smiješno. To lijevo je učinilo EU ekonomiju nekonkurentnom na globalnom tržištu, učinilo je život građanima i skupim i nesigurnim.

OP
Ocvali pupoljak
13:16 27.08.2024.

Eto u zapadnoj Europi manjine imaju sva prava uključujuči i pravo da ne rade nego se samo razmnožavaju pa su jako nezadovoljni Toliko da po ulicama siluju i kolju večinu. I što ćemo sad?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:15 27.08.2024.

treba djelovati dok su manjina , kad budu većina biti će kasno... a za zg se bojim da je već kasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije