PENAVA OŠTRO PO PLENKOVIĆU

'Da je sve kako Plenković priča, svi bi bili i danas članovi HDZ-a, a Domovinski pokret ne bi postojao'

Vukovar: Konferencija za medije Ivana Penave na temu točnog  i objektivnog popisa stanovništva
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 15:26

Dovoljno je izaći na ulice slavonskih gradova i sela i vidjeti kako u pričama i hvali o stotinama milijuna i milijardama ulaganja jednostavno ne stoji, govori Penava

-Ne može mi Andrej Penković govoriti o dosljednosti i bilo čemu kada je riječ o politici jer nas dvojica smo nešto sasvim drugo, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirajući jučerašnje izjave Andreja Plenkovića tijekom posjete Vukovaru.

Podsjećamo kako je Plenković tom prilikom kazao kako je Penava dobio svu potporu i ovog HDZ-a koji on vodi kao i onog koji su vodili njegovi prethodnici te da je Penava tu potporu u potpunosti iznevjerio i otišao u jednu drugu opciju.

-Mislim da je to bila velika greška. Ako netko pretendira biti zamjenik predsjednika HDZ-a u ožujku, a nakon samo dva mjeseca ode u drugu opciju, onda je problem u njemu, a ne u nama, rekao je Plenković tom prilikom govoreći o Penavi.

Komentirajući te izjave Penava, koji je nositelj izborne liste Domovinskog pokreta u 5. izbornoj jedinici, kazao je kako on sigurno nije osoba koja će radi svoga političkog opstanka raditi sve i surađivati sa svima, pa i žetončićima Milana Bandića ii strankama koje po svjetonazoru nisu niti približne HDZ-u, kao što to radi Plenković.

-Dovoljno je vidjeti s kim sve Plenković surađuje tijekom proteklih godina i to dovoljno govori o njemu i njegovoj dosljednosti. Ivan Penava kao političar i kao osoba sigurno nije takav i ne ponaša se na taj način i to je ta razlika, rekao je Penava u svome odgovoru Plenkoviću.

 Osvrnuo se i na ankete koje u 5. izbornoj jedinici HDZ-u predviđaju 7 saborskih mandata, a Restart koaliciji i listi Domovinskog pokreta po 3 saborska mandata.

-Ankete su jedno, a stanje na terenu je nešto sasvim drugo. Dovoljno je izaći na ulice slavonskih gradova i sela i vidjeti kako u pričama i hvali o stotinama milijuna i milijardama ulaganja jednostavno ne stoji jer da je tako naša sela i gradovi bi bili prepunio života, a ne poluprazni, kazao je Penava.

Dodaje kako se radi o anketama koje idu u korist HDZ-a te da to zna i Plenković kao i svi drugi ali i da ovakvi rezultati nisu po HDZ dobri.

-Na prošlim parlamentarnim izborima HDZ je u 5. izbornoj jedinici osvojio oko 47 posto glasova. Ako je sve tako dobro, sjajno i nema nikakvih problema onda bi ta podrška birača morala opet biti najmanje 47 posto ako ne i više, a ona je pala na 41 posto. Kako to? Uostalom, da je se radilo kako treba i da bilježimo rezultate kakvi se prezentiraju onda Andrej Plenković ne bi trebao strahovati za rezultat HDZ-a i svoj politički opstanak, Ivan Penava i drugi članovi i dalje bi bili dio HDZ-a u Vukovaru, a ne bi bilo niti potrebe za organiziranjem Domovinskog pokreta, zaključio je Penava.

Komentara 17

DU
Deleted user
15:53 26.06.2020.

Pružit ćemo priliku hadezeovcima da dostojanstveno odu s vlasti 5.7

DU
Deleted user
17:09 26.06.2020.

Plenković je uništio HDZ, mogu se nadati da će osvojiti maksimalno 40 mandata.

KO
KOMEntar
15:53 26.06.2020.

HDZ je glavni krivac za unistenje hrvatskog sela i odlazak mladosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije