Suđenje za ubojstvo

'Da sam tu pušku predao prije, ovo se ne bi dogodilo'

 Pravosudna policija na varazdinski Zupanijski sud dovela je Bozidara Pugara koji je osumnjicen za ubojstvo svojeg prijatelja i susjeda Zeljka Cvitkovica
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
15.05.2014.
u 22:48

Božidara Pugara (55) tereti se da je lani u travnju hicem u glavu ustrijelio svog prijatelja i susjeda Željka Cvitkovića (41)

– Nisam kriv i žao mi je što je ta puška uopće bila kod mene, odnosno što je nisam prije predao vlastima. Da sam to učinio, ovo se ne bi uopće dogodilo – kazao je danas Božidar Pugar (55) na Županijskom sudu u Varaždinu. Tereti ga se da je u travnju lani u glavu ustrijelio Željka Cvitkovića (41), svog prijatelja i susjeda iz Selanaca pokraj Križevaca. Od teških ozljeda Cvitković je preminuo u bolnici.

Pugara se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja, što je i priznao. Što se optužbi za ubojstvo tiče, Pugar tvrdi da su se ubijeni Cvitković i on tog dana posvadili dok su pili u Pugarovoj kući. U jednom je trenutku pušku iz sobe donio Cvitković, a Pugar mu ju je htio oduzeti i u tom je natezanju puška pala na pod, opalila i metak je pogodio Cvitkovića u glavu.

Pugar je tijekom suđenja mijenjao svoju obranu, na što je upozorila i tužiteljica u završnom govoru.

– Prvo je rekao da je Cvitković pao i sam se ozlijedio, pa i da se sam ubio. Tijekom postupka mijenjao je obranu. Branio se šutnjom, a naknadno je opisao kako se tog dana zapravo dogodio nesretan slučaj. Nije jasno zbog čega otpočetka nije ispričao priču koja bi ga oslobodila optužbi, ali i sjedenja u pritvoru – kazala je tužiteljica te dodala da zaključuje kako je naknadna Pugarova obrana konstruirana i izmišljena.

Priznala je da rezultati dodatnog balističkog vještačenja u nekoj mjeri potvrđuju Pugarovu priču, no kako ne dokazuju njegovu nevinost. – Utvrđeno je kako je moguće da puška sama opali samo padne li okomito na pod, a malo je vjerojatno da se to dogodilo – kazala je zatraživši da se Pugara proglasi krivim.

>> Psihijatar će utvrditi je li Pugar bio ubrojiv kad je pucao u prijatelja

Komentara 1

DU
Deleted user
07:47 16.05.2014.

Sva sreća što nije odteturao u kuhinju i još desetak puta pao na nož.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije